Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Futbolda yeni kurallar

FIFA, futbolu güzelleştirmek için sürekli yeni kurallar deniyor. En son Hollanda'da iki amatör takımı Lisse ve Quick Boys arasında oynanan maçta üç temel kural denendi. Bunlardan biri; free/kick kullanan futbolcunun topla driplingine izin veren (kendisine pasla oyunu başlatması) ve yine serbest vuruş ya da kornerin, hakemin düdüğü beklenmeksizin kullanılabilmesini sağlayacak olandı.
İkinci yenilik ise daha önce de denenen taç atışlarının ayakla kullanılmasıydı.
Diğer kural ise ceza sahasında yapılan faullere bariz gol şansını engellendiği durumlarda penaltı cezasının verilmesiydi.
Futbolcunun kendisine pas atarak free/kick kullanması daha çok gol atılmasına neden olur. Futbolseverlerin bu kural değişikliğine sıcak bakmayacağını düşünüyorum. Ayakla atılan taçlar daha tehlikeli olur, top daha çok sahada kalır ve oyun hızlanır; bu kuralın getirilmesinde fayda var.
Ceza sahasındaki faullerde sadece bariz gol şansı olan durumlarda penaltı verilmesi de adil bir yöntem ama Messi gibi usta ayakların ceza sahasında topla buluştuğu her pozisyon gol tehlikesi demek. Bu seferde 'pozisyonda gol şansı vardı, yoktu' diye büyük tartışmalar çıkar.
Video hakem teknolojisi bile bu işin içinden bazen çıkamaz, hakemin işi zorlaşır.
Futbolda teknolojik değişimlere gözü kapalı karşı çıkan bir futbol romantiği değilim ama bu oyunun doğasına aykırı olmadan yapılacak küçük değişiklikler hızlanmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA