Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Omza masaj tacize giriyor!

Ünlü Hollywood yapımcısı Harvey Weinstein'ın tacizci ve tecavüzcü olduğu ortaya çıkınca sosyal medyada başlatılan ve kadınların yaşadıkları tacizleri paylaştığı #Me-Too (Ben de) kampanyasıyla tacizci ünlüler bir bir deşifre oluyor. New York Times, şu ana kadar 30 ünlü tacizcinin deşifre olduğunu yazdı. Kevin Spacey'den sonra listeye eklenen son tacizci, ABD'li ünlü sunucu ve gazeteci Charlie Rose oldu. Ülkesinin önemli TV kanallarından CBS'te sabah programı sunan Rose, ayrıca aynı kanalın '60 Minutes' (60 Dakika) programına da düzenli şekilde katkıda bulunuyor. 75 yaşındaki Rose, bazıları kendi programında çalışan toplam sekiz kadına cinsel tacizde bulunmakla suçlandı.
Yaşları 21 ile 37 arasında değişen kadınların suçlamaları arasında; elle taciz, istenmeyen cinsel içerikli konuşmalar ve müstehcen telefon aramaları da bulunuyor. Diğer kadınlar ise Rose'un, göğüslerine ve bacaklarına dokunduğunu, izin almadan onlara omuz masajı yaptığını anlattı.
Bazı suçlamaların doğru olmadığını belirten Rose, "Uygun olmayan davranışlarımdan dolayı içten özür dilerim. Çok utandım" dese de, ünlü gazetecinin CBS, PBS ve Bloomberg TV'deki programları durduruldu.
İnsanın 'Sen de mi Charlie!' diyesi geliyor.
2013'te Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile yaptığı röportaj sonrası Emmy ve Peabody ödüllerine layık görülen Rose'un konuşmadığı siyasi lider ve ünlü kalmamıştır herhalde. İşini gerçekten çok iyi yapan, ilerlemiş yaşına rağmen mesleğinde zirvede olan Rose, 2014 yılında Time dergisinin En Etkili 100 Kişi listesine girmişti.
Böylesine güçlü insanların taciz suçlamasıyla anında iplerinin çekilmesi, ABD'nin tacize karşı ne kadar duyarlı olduğunu gösteriyor.
Bizde de yok mu tacizci, tecavüzcü ünlüler? Elbette var ama kurbanları genelde toplumdan dışlandığı için tecavüz ve tacize uğradıklarını dile getiremiyorlar. Daha önce de yazdım; Türkiye'de #Me-Too (Ben de) kampanyasına ihtiyaç var. Ünlülerin tacizci çıkması, toplumda büyük bir hayal kırıklığı yaşatsa da tacize karşı bilinçlenmeyi artırıyor.
Örneğin Rose'a yapılan suçlamalar arasında izin almadan omza masaj yapmak bile var.
Hanımlar, uyanık olun, bilinçlenin! Erkeklerin, kadınlara temasta klasik yöntem olarak kullandığı omuz masajı, eğer izinsiz yapılıyorsa, tacize giriyor!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA