Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Cem ile Şahan’ın gişe rekabeti sıktı

Cem Yılmaz'ın geçtiğimiz hafta yaptığı "Komedyenler arasında sonuncuyum çünkü hepsine tur bindirdim" açıklamasına bir yanıt da Engin Günaydın'dan geldi.
Günaydın, şöyle demiş: "Yarıştan haberim olsaydı, gardımı alırdım.
Ben rakip değil, partner olarak düşünüyorum.
Komedide rakip yoktur; herkes kendi alanında hareket ediyor. Ama yine de bundan sonraki yarışları bana önceden söylerlerse sevinirim." Yılmaz Erdoğan da "Ben yarışı görmedim, ne zaman yapmış?" demişti. Demek ki, Yılmaz'ın açıklaması gerçekten tepki çekti.
Cem Yılmaz, önceden bu tarz egosu yüksek açıklamalarda bulunmazdı. Acaba yeni filmi 'Arif V 216' gösterime girmeden önce polemik yaratıp dikkat mi çekmek istiyor?
Böyle düşünenler olabilir ama aslında bu da Cem Yılmaz'ın tarzı değil. Belki de Yılmaz'ın durup dururken kendisini övüp rakiplerini küçük görmesinin arkasında sürekli Şahan Gökbakar'la karşılaştırılmasının etkisi olabilir. Ne zaman bir Cem Yılmaz filmi vizyona girse, hemen Şahan'ın filmleriyle gişe kıyaslaması yapılıyor. Bunda Şahan'ın sosyal medyada sürekli 'Recep İvedik'in hasılatından bahsetmesinin de etkisi var. Sosyal medyadaki takipçilerinin ve muhabirlerin hep gişeden bahsetmesi Yılmaz'ı kızdırmış ve o da kendini övme ihtiyacı duymuş olabilir.
Evet; Cem hep aynı temalar üzerinden kendini tekrar ettiği için gişe hasılatında Şahan'ın çok gerisinde ama bu durum Şahan'ı daha büyük bir komedyen yapmaz.
Aslında Engin Günaydın'ın da dediği gibi; herkes kendi alanında hareket eder, komedyenler arasında bir yarışın olması saçma.
Farkında mısınız, gişe hasılatlarının bu kadar çok gündeme gelmesi en çok sinema sanatına zarar veriyor.
Örneğin; Yavuz TurgulŞener Şen A.Ş.'nin son filmi 'Yol Ayrımı' gişesi düşük diye çok eleştirildi ama filmi izleyip çok beğenen, hatta yaşam tarzını değiştirmeyi kafasına koyan arkadaşlarım var. Turgul ve Şen için gişe önemli değil ki... Eskiden filmlerin öyküsünü, sanatsal yönlerini tartışırdık, şimdiyse varsa yoksa gişe...
Sinema tarihi, gişede batmış başyapıtlarla dolu. Gişe tartışması aslında Cem Yılmaz ve Şahan Gökbakar'ın hem oyuncu, hem yapımcı olmasından kaynaklanıyor. Gişe hasılatı yapımcının derdidir; sanatçılar anlattıkları öyküler ve sanatlarıyla tarihe geçerler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA