Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

İlk selfie’yi kim çekti?

Uzun süredir sesi soluğu çıkmayan Paris Hilton, geçenlerde selfie'yi kendisinin icat ettiğini öne sürdü. Paris, bu iddiasını desteklemek için 11 yıl önce pop şarkıcısı Britney Spears ile çektiği selfie'yi paylaştı ve söz konusu kareye '11 yıl önce ben ve Britney Spears selfie'yi icat etmiştik' notunu düştü.
'İlk selfie'yi kim çekti?' tartışmasının biteceği yok gibi.
Evet, 11 yıl önce selfie terimi yoktu ama insanlar kendi kendilerinin fotoğraflarını çekiyordu.
Selfie kelimesi, ilk kez 13 Eylül 2002 tarihinde Avustralya'da bir internet forumunda yer aldı. Dr. Karl Self-Serve Science Forum'unda Nathan Hope, kaleme aldığı bir yazıda selfie kelimesini ilk kez kullanan kişi oldu. Peki ama ilk selfie'yi kim çekti? Bu soruya yanıt bulmak için çok geriye gitmek gerekiyor. Kimyager Robert Cornelius, 1839 yılında kendisinin fotoğrafını çekmişti.
O yıllarda fotoğraflarda pozlama süresi çok uzun olduğu için Cornelius'un ilk selfie'yi çekmesi bir-iki dakika sürdü.
Yapay ışıkla çekilen bu ilk insan fotoğrafı, aynı zamanda ilk selfie olarak kabul ediliyor.
Üzgünüm Paris, ilk selfie'yi sen çekmedin ama doğru selfie pozunun nasıl verileceği konusunda öncü isimlerden biri olabilirsin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA