Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Köpek öldürmenin cezası 2 bin 752 lira

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde öğretmen olarak görev yapan Gökhan Kazan, Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe Belde Belediyesi'nin 10 sokak köpeğini iğne ile bayılttıktan sonra boş araziye canlı canlı gömdüğünü ortaya çıkarmıştı.
Olayın ortaya çıkmasının ardından başlatılan soruşturma sonucunda savcılık, 'Türk Ceza Kanunu'nda sahipsiz sokak köpeklerine yönelik ceza maddesi yok' dedi ve kovuşturmaya yer olmadığını belirtti. Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü ise, öldürülen köpek başına 2 bin 752 lira para cezası kesti... Bu habere sevinsek mi, üzülsek mi bilemedim!
Köpekleri öldürenlerin suçlu bulunması güzel ama ceza caydırıcı değil. Ne yazık ki, Türk Ceza Kanunu'nda sahipsiz köpekler için herhangi bir madde olmadığından savcılık kovuşturmaya yer olmadığı kararına vardı ve köpek katliamından sorumlu kişiler, düşük bir para cezasıyla kurtuldu.
Adalet Bakanlığı Kanunlar Genel Müdürlüğü'nce 4 Ocak tarihli yazıyla Türkiye genelindeki adalet komisyonu başkanlıklarına gönderilen yeni kanun tasarısı taslağında; hayvanlara işkence yapanlara, öldürenlere 4.5 yıl, nesli yok olma tehlikesi altında olan hayvanları öldürenlere 10.5 yıla kadar hapis cezası geliyor. Umarım bu tasarı kabul edilir ve bu tasarıyı değerlendirecek insanlar, Zonguldak'taki köpek katliamını akıllarına getirirler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA