Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

TÜSİAD, TÜSİİD olmalı

2015 yılında Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'ni (TÜSİAD), ismini değiştirmeye davet etmiştim.
Çünkü cinsiyetçilik karşıtı online platform erktolia, TÜSİAD isminde yer alan 'işadamı' tabirini 'iş insanı' olarak değiştirme talebiyle bir imza kampanyası başlatmıştı.
Erktolia'ya göre 'adam' kelimesini, insan kelimesinin yerine kullanmaya devam ettiğimiz sürece; adam olmayan insanlar, yani kadınlar, toplumsal hiyerarşide daima daha aşağıda yer almaya, bu şekilde yaşamaya ve çalışmaya mecbur bırakılacaklardı. Bu haklı isteğe sonunda TÜSİAD kulak verdi ve adını Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği olarak değiştirdi. Markanın korunması adına TÜSİAD kısaltması kullanılmaya devam edecek.
Güzel bir gelişme lakin bu kararı almak için neden iki yıldan fazla bir süre beklediler anlamış değilim! Bence kısaltma da TÜSİİD olmalı, sonuçta derneğin kısaltması daha yaygın kullanılıyor. Umarım cinsiyetçi diğer kurum adları da en kısa sürede değişir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA