Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Yapma Mazhar Abi!

Mazhar Abi (Alanson) bir radyo programında, 1985 Eurovision Şarkı Yarışması'nda 'Diday Diday Day' şarkısının 15'inci olduğunu ancak bu parçanın 15'inci olmayı hak etmediğini belirtip Sertab Erener'in Eurovision birinciliğinin de politik olduğunu söylemiş: "Avrupa ülkeleri politiktir, birbirlerini tutarlar. Diyeceksiniz ki, 'Ama Sertab birinci oldu.' Evet, Sertab çok güzel bir şov sundu. Fakat o sene biz, Amerika'nın Irak'a girmesine müsaade etmedik. Avrupalı'nın sırtımızı sıvazladığı, 'Aferin' dediği bir seneye rast geldi Sertab'ın birinciliği."
Evet, yıllarca komşu oyları ve politik oylarla Türkiye'nin hakkı yendi ama Mazhar Abi'nin unuttuğu bir şey var. Sertab'ın birinci olduğu 2003 yılında Eurovision'da halk oylamasına geçildi. O yıl SMS ve televoting sistemi mecburi oldu ve gurbetçi oyları Sertab'a aktı.
'Sertab'ın birinciliği politikti' demek hem sanatçıya haksızlık, hem de mantık dışı. Ne yani, Avrupalı politikacılar, 'Türkiye ile aramız iyi' diye halkı organize edip Sertab için toplu oy mu kullandırdı? Hakkını yemeyelim; Sertab'ın şarkısı ve şovu güzeldi. 'Diday Diday Day' da 2003'te Eurovision'a katılsaydı, birinci olabilirdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA