Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Kariyer mi, çocuk mu?

Ünlü oyuncu Özge Özpirinçci, 2 yaşındaki yeğenini istismar eden bakıcısının yakalanıp adalet önünde hesap vermesi için sosyal medyadan yardım istedi.
İstismarcı bakıcının kaçtığını belirten Özpirinçci, hesabından bakıcı kadının bir erkekle birlikte çekilmiş fotoğrafını paylaştı.
Özpirinçci'nin yardım istemesi gayet doğal ama paylaştığı fotoğrafta bakıcının yanındaki erkeğin yüzünü kapatmalıydı. Çocuk istismarı gibi ciddi bir suçta kimse haksız yere töhmet altında bırakılmamalı. Umarım bakıcı yakalanır ve eğer suçluysa cezasını çeker.
Çocuk bakıcılarının vukuatlarına dair birçok haber izliyoruz. Gerçekten güvenebileceğiniz bakıcı bulmak zor. Eve kamera koymak da fayda etmiyor. Evde mutlaka kameraların göremeyeceği kör noktalar olabiliyor ya da yapmak isteyen yapacağını yapar ve anlaşılınca kaçar.
Yani kamera, çocukların istismara uğramasını ya da dayak yemesini engellemez.
Bence maddi durumu iyi olanlar çocukların, bakıcılara emanet etme riskine girmemeli ya da bakıcının yanında mutlaka akrabalardan bir büyük bulunmalı. Kariyer mi, yoksa çocuk mu daha önemli? Kariyer bekleyebilir ama bir çocuğun cinsel istismara maruz kalmasının telafisi yok! Ne yazık ki, bu acımasız dünyada 'Çocuk da yaparım, kariyer de' sloganı sadece reklamlarda geçerli!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA