Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Enflasyonla mücadele ediyormuş gibi çek panpa

Önceki gün dolar yüzde 35 düşerken, marka ve marketlerin yeterli indirim yapmadıklarını yazmıştım.
Durum daha vahimmiş. Dün Star gazetesinden Yaşar Kızılbağ, 'Topyekün fırsatçılar' başlıklı haberinde; bazı fırsatçıların Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı kapsamında indirim etiketi asıp zam yaptığını ortaya koydu.
Bugüne kadar binlerce firma en az yüzde 10 indirim yapacağını taahhüt ederken, TÜİK'in açıkladığı toplam 407 maddeden oluşan enflasyon sepetine göre birçok üründe, indirim bir yana zam yağmuru devam etmiş. Ekim'de 42 maddenin fiyatında değişim olmazken, 328 maddenin fiyatı artmış ve sadece 37 maddenin fiyatı düşmüş.

Örneğin ÖTV'si sıfırlanan beyaz eşyada peş peşe zamlar yapılmış.
Buzdolabı Eylül'de yüzde 17, Ekim'de ise yüzde 11 zam görürken, çamaşır makinesindeki zam yüzde 20+5 olmuş. Stokçunun salçada son iki aylık karı yüzde 56'yı bulmuş. Bebek mamasına Eylül'de yüzde 18, Ekim'de yüzde 8 zam yapılmış. Eylül'de yüzde 11 zam yapılan süt, Ekim'de yüzde 5 daha zamlanmış.

Daha da kötüsü indirim kampanyaları az satılan ürünlerde uygulanıyor. Çok satılan ürünlere ekstra zam yapılıyor.
Dolardaki yüzde 35 düşüşe rağmen enflasyonun yükselmesinde, bu fırsatçıların da payı var. Belli ki para cezası fırsatçıları korkutmuyor; hapis cezası gündeme gelmeli. Abarttığımı düşünmeyin. Hem haksız kazanç sağlayıp vatandaşı soyup, hem de enflasyonu artıran bu çakalların yaptığı vatan hainliğidir. Teröristten farkları yok bunların!
Bombayı vatandaşın cüzdanına yerleştiriyorlar! Hani gençler fotoğraf çektirirken 'Haberim yokmuş gibi çek panpa' diyorlar ya, bu hainler de enflasyonla mücadele ediyormuş gibi reklam yapıp halkı kazıklıyorlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA