Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Türkiye’nin elindeki koz

Son günlerde 'sınır kapılarının açılacağı ve geçişlere izin verileceği' yönündeki söylentilerin artması üzerine, göçmenler Edirne'ye akın etti. Güvenlik güçleri 24 saat nöbete başladı, 2 binin üzerinde göçmen yakaladı.
2015 yılında da 'Almanya'nın sığınmacı kabul edeceği' söylentisi yayılmış, göçmenler Edirne'ye akın etmişti. Bu son haberle ilgili okuyucu yorumlarına baktım.
'Neden yakalıyorsunuz bırakın gitsinler', 'Avrupa verdiği hangi sözü tuttu? Bu garibanlara engel olmayın', 'Bırakın gitsinler, herkesin seyahat özgürlüğü var' benzeri yüzlerce yorum var.

AVRUPA ZORDA
Bir gemi dolusu göçmen için bile İtalya, 'Bütün yükü ben mi çekeceğim?' diye Avrupa'ya rest çekti. Ekonomik krizle boğuşan Yunanistan, daha fazla göçmen gelmesin diye dua ediyor.
Macaristan, olası bir göçmen akınına karşı Türkiye'nin ekonomisinin desteklenmesi gerektiğine dikkat çekti. Birçok ülke sınırlarına tel örgü çekti, bazı ülkelerde göçmen politikaları yüzünden iktidardaki partiler oy kaybetti vs.
Aslında Türkiye'nin elinde büyük bir koz var. Bu öyle bir koz ki, büyük bir göçmen akını, bizi istemeyen Avrupa Birliği'ni yıkabilir ama Avrupa ülkeleriyle yaptığımız anlaşmalar var!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA