Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Takım ruhu...

CSKA'nın Wolfsburg maçında 3 puan almasından sonra Beşiktaş mutlak kazanması gereken bir maça çıktı. Rakip dünyanın sayılı devlerinden Manchester United. Manchester her ne kadar gençlerden kurulu bir kadro ile sahaya çıksa da Beşiktaş'ın aldığı bu galibiyet hiç küçümsenmemeli.
Mustafa Denizli'nin böylesi bir maçta çıkardığı ilk 11 son derece doğru. Dörtlü savunmanın önünde Ernst ve Fink, orta sahanın kenarlarında atletik özellikleri olan Ekrem, İsmail Köybaşı ve Tello önlerinde Bobo. İlk yarıda Beşiktaş'ın Tello ile kazandığı gol dışında Fink ile girdiği gol pozisyonu var. Manchester ise 20. dakikadan sonra özellikle Beşiktaş'ın sol kenarından geliştirdiği hücum girişimleri var. Bu pozisyonlarda Ferrari ve İbrahim Toraman ardından Rüştü son derece başarılıydı.

RÜŞTÜ MAÇA DAMGA VURDU
İkinci yarıda Manchester çok daha fazla baskı kurmasına rağmen Beşiktaş gerçekten mükemmel bir mücadele örneği sergiledi. Özellikle maçın son dakikalarında Rüştü'nün çıkardığı iki top var ki gerçekten bu maça damga vurdu.
Kabul etmek gerekir ki Manchester gibi bir takıma karşı üstelik Old Trafford'da galip gelmek her yönüyle mükemmel bir sonuç. Beşiktaşlı oyuncular saha içi yardımlaşmayı üst düzeyde tutarak mücadele güçlerini sahaya yansıttılar ve takım birlikteliğinde öne çıkararak tarihi bir zafer elde ettiler.
Beşiktaş bu sonuçtan sonra Avrupa kupalarında var olabilmek için kendi sahasındaki CSKA maçını mutlak kazanmak zorunda. Bugünkü görüntüsüyle bunu da başarabilecek güçte bir takım diye düşünüyorum. Böylesi bir galibiyete imza atan teknik adam ve oyuncuları kutlamak istiyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA