Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Sorunlar büyüyor

Trabzonspor Alanzinho'nun son dakikadaki golüyle beraberliği kurtardı. Fakat görünen o ki, bordo-mavililerde her geçen gün sorunlar daha da büyüyor.
Dünkü karşılaşmada Gaziantep'e getirilmeyen Cale ile Colman ilk 11'de yoktu. Bu ikilinin yerine Sezer ve Ferhat'a görev verildi.
Ama maçın başlamasıyla birlikte gördük ki, Trabzonspor oyunda bir türlü üstünlüğü ele alabilecek yeterlilikte değildi. 4-4-2 sisteminde kenar oyuncularının rolü çok fazladır. Trabzonspor'un sahaya çıkardığı kadroda ideal kenar oyuncusu yok!
Engin ile Serkan devamlı içeri girmeyi düşündüler. Ömer Aysan ve Ferhat da ofansif anlamda katkı yapmayı düşünmedikleri için Trabzonspor'un ilk yarıda kanatlardan etkili atak girişimi yok denecek kadar azdı.
Orta sahada Selçuk iyi niyetli bir oyuncu. Sadece o kadar! Oynadığı yerde görev alan oyuncunun takıma tempo kazandırması, oyunu yönlendirmesi gerekirken tam tersi bir görüntü çizdi.
Sezer de oyunun sadece savunma tarafında var olmaya çalıştı. Böylesi bir görüntüde ileri uçta oynayan Umut ve Burak da gereken anlamda hiçbir şey üretmedikleri için Trabzonspor'un ilk yarıda gol pozisyonu yoktu. Yenilen gol için kimse kusura bakmasın ama halı sahada bile böylesi bir gol atılamaz!
İkinci yarıda Ferhat'ın yerine Alanzinho oyuna girdi. Serkan ise kendisine çok ters gelebilecek savunmanın sol kenarında görev aldı.
Bu değişikliklerden sonra Trabzonspor baskılı gözükmesine rağmen Gaziantepspor ceza alanı çevresinde çok etkili olamadılar.
Maçın son dakikalarında attıkları golle iki puanı Gaziantep'te bıraktılar.

G.ANTEP 3 PUANI KAÇIRDI
Bu sonuçtan sonra Trabzonspor'un Süper Lig'de üst sıralar için hedeften uzaklaştığını rahatıkla söyleyebiliriz.
Artık tek ümit kupada var olabilmek. Fakat takımın bugünkü yapısı ile hele ortaya koyduğu oyunun kollektif anlayıştan çok uzakta olduğunu düşünürsek, kupada da istenilen sonuç çok da kolay görünmüyor.
Gaziantepspor'a gelince.. Maçın genelinde iyi mücadele ettiler. İkinci yarıda ikinci golü bulabilme adına girdikleri bir iki gol pozisyonlarını değerlendirebilseler, bu maçta üç puanı alan taraf olurlardı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA