Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Bozmak yetmez

PSV Eindhoven, hücum gücü yüksek bir takım. Orta alanda ve ileride çok yetenekli oyuncuları var. Avrupa Ligi grubunda 6 maçta 16 puan toplarken özellikle deplasman maçlarında farklı sonuçlar almış. Böyle bir takıma karşı teknik becerisi yüksek oyuncularla sahaya çıkma düşüncesinde olmanız gerekiyor. Şenol Güneş'in PSV maçından önce yaptığı tespit doğru. Ama tespitine karşın kadro seçimi taktiksel anlamda yanlış. Çünkü dün sahaya çıkardığı 11'de orta sahayı düşündüğümüzde sadece rakibi bozma düşüncesinin bulunduğunu görüyoruz.
11. dakikada skor 0-2. İlk golde Giray'ın hatası büyük. İkincisinde ise savunmanın kademe anlayışı yanlış. Şenol Güneş'in bu skorda dakikayı unutup hemen müdahele etmesi gerekirdi. Alanzinho veya Adrian gibi topu rakip alanda tutacak ve savunmanın üstündeki yükü alabilecek isimlere ihtiyaç vardı. Bu tarz futbolcular, PSV gibi savunmada hata potansiyeli yüksek bir takıma karşı gol pası atabilirlerdi. İlk yarıda Olcan'ın attığı gol, PSV savunmasının durumunu gösteren en belirgin örnekti.

BİR TEK OLCAN
Orta sahada Colman hiç yok. Aykut ve Serkan mücadele ediyor ama kazandıkları topları olumsuz kullanıyor. Halil ise haftalardır süren düşüşünü dün de devam ettirdi. Önde Burak orta sahadan destek gelmediği için çok yalnız kaldı. Olcan, Trabzonspor'da ilk yarıda ne yaptığını bilen tek adamdı.
İkinci yarıysa Trabzonspor yapılan değişikliklerden sonra rakip sahada ilk devreye göre daha fazla görünmesine rağmen final paslarındaki yetersizlik yüzünden PSV savunmasını çok da fazla tehdit edemedi. PSV ise, oyunda tempoyu istediği gibi ayarladı ve evine ikinci maç için elde ettiği avantajla döndü.
Hakem Brdych, son bir haftada hatalarıyla Alman futbol kamuoyunun en çok konuştuğu isim. Dünkü maçta da aynı performansı gösterdi!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA