Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAİT GÜRSOY

Kriz ve vakıf üniversiteleri

Geçen hafta vakıf üniversiteleriyle ilgili yazımdan sonra, ağırlıklı olarak velilerden birçok telefon ve e-posta aldım. Tamamına yakını ekonomik krizin hem kendilerini, hem de vakıf üniversitelerini vuracağına inanıyor. Onlardan birinin görüşlerini sizinle paylaşmak istiyorum:
"Vakıf üniversitelerinin önümüzdeki dönemde krizle iyice karşılaşacağını yazmışsınız.
Size katılıyorum. Ancak bir nokta daha var umarım bu konuyu da gündeminize alırsınız.
Vakıf üniversitelerinin bir kısmı 2008-2009 öğrenim döneminde dolar üzerinden ücret aldı.
31.12.2008'de 1.30 üzerinden doları sabitleyen üniversiteler oldu. Dolar böyle giderse, 2008'de 12 bin dolar yıllık eğitim ücreti alan bir okulun ücreti 15 bin 600 TL ederken, bugünkü kura göre 21 bin TL olacak. Bu da ortalama yüzde 35 artış demek.
Benim gibi bütün imkânlarını sarf ederek çocuğunu okutmaya çalışan insanlar, öğrencisini okuldan almak zorunda kalacak. Bu durumda genç ve ailesi ekonomik krizin gerçek faturasını ödemiş olacak. Umarım sizin gibi gerçek eğitimcilerin çabaları ile bu konu ilgili yerlere ulaşır. Yoksa bireysel olarak ben kime sesimi duyurabilirim."
İşte değerli dostlarım benim de korkum bu. Gerekli tedbirler alınmazsa, önümüzdeki öğretim dönemimde hem öğrenciler, hem de vakıf üniversiteleri çok üzülecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA