Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAİT GÜRSOY

AB Genel Sekreterliği Harvard'lı oluyor

Avrupa Birliği Genel Sekreterliği ile Harvard Üniversitesi Kennedy School of Government arasında imzalanan İşbirliği Protokolüyle bir Burs Programı oluşturuldu. BM toplantıları nedeniyle New York'ta bulunan ve Boston'a geçerek Harvard Üniversitesi'nde bir konuşma yapan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Burs Programı Protokolü'nün imza törenine katıldı. Protokole ABGS adına Devlet Bakanı Bağış, Harvard Üniversitesi adına Kennedy School of Government Dekanı David Ellwood imza attı.
ABGS ile dünyanın bir numaralı kamu yönetimi okulu olarak kabul edilen Kennedy School of Government arasında "Türkiye'nin Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Yüksek Lisans Burs Programı" adıyla oluşturulan Burs Programı uyarınca her yıl bir ABGS uzmanı Kennedy School of Government'in Kamu Yönetimi yüksek lisans programında burs imkânından yararlanabilecek. Program "Türkiye'nin AB katılım sürecinde önemli rol oynayan ABGS uzmanlarının liderlik kapasitelerinin geliştirilmesi"ni amaçlıyor.
Devlet Bakanı Bağış, Türkiye'yi AB'ye taşıyacak güçlü bir ekip oluşturma düşüncesinde. Önce teşkilat kanununu yenileyerek, yönetim kadrolarını oluşturdu. Harvard Üniversitesi ile oluşturulan bu programla da ABGS uzmanlarının eğitimleri için önemli bir fırsat yaratıldı. Harvard ve Türkiye'den bir kamu kurumu ile oluşturulan bu ilk program bence çok önemli bir gelişme. Emeği geçen herkesi kutluyorum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA