Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAİT GÜRSOY

Okullar belediyelerce yönetilmeli

Bölgesel farklılıklardan dolayı, eğitim sistemimiz Avrupa ve ABD'deki gibi belediyelerce yönetilmeli. Tıpkı ülkemizdeki gibi bölgesel anlamda kendine has özellikleri olan ABD'de eğitim belediyeler ya da vilayetlerce yönetiliyor. Eğitimciler bölgeyi çok iyi tanıyan vali ve federasyonlarca atanıyor. Sorunlar da bölgesel şartlara uygun, konuya hâkim kişilerce çözülmüş oluyor. Bu yöntem gerek ABD'de, gerek Avrupa'nın gelişmiş ülkelerinde senelerdir uygulanıyor. Merkezde bir eğitim bakanı, bir de belediyelerin eğitim müdürleri bulunuyor.
Tüm yetkiler vilayetlerdeki müdürlere ait. Herhangi bir sorun karşısında anında ve nokta atışlı çözümler üretiliyor. Sistemin ülkemizde de uygulamaya geçmesi için yasal düzenleme gerekiyor. Eğitim sistemimizi belediyelerin kontrolüne bırakırsak, eğitim alan kişilere, yerel anlamda yakın kurumlar tarafından kolaylıkla müdahale edilebilecek. Bu sayede eğitim sistemimizin daha başarılı bir biçimde işlemesi sağlanacak. Ülkemizde il ihtiyaçları ile kırsal kesimin ihtiyaçlarının her konuda olduğu gibi eğitim konusunda da farklılık gösterdiğini unutmayalım.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA