Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HASAN CELAL GÜZEL

CHP'nin aile fotoğrafı

Suriye'de, bütün uluslararası kurallar ve teamüller çiğnenerek aylardır tutuklu bulunan Türk gazetecilerinden biri, BAAS diktatörü Esad'ın Türkiye'deki yandaşları olan CHP milletvekillerinin aracılığıyla serbest bırakıldı; diğer gazeteciden hiç ses yok... Serbest bırakılan gazeteci, hapishane şartlarının ne kadar berbat olduğunu anlatıyor.
Tutuklu gazeteci Cüneyt Ünal'ın serbest bırakılmasına elbette herkes gibi memnun olduk. İlk bakışta, bunu gerçekleştiren CHP milletvekillerinin iyi bir iş yaptığını ve başarılı olduğunu düşündük. Öyle ya, devletin yapamadığını yapmak ve Türk gazetecisini kanlı iç savaşın içinden kurtarıp getirmek kolay iş miydi?!...
Lâkin, eli kanlı diktatör Esad ile CHP milletvekillerinin gazetelerde yayınlanan 'aile' fotoğraflarında beşûş çehreleriyle arz-ı endâm eylediklerini görünce, âmiyane tâbiriyle jetonumuz düştü. Meselenin aslı anlaşılmıştı: Katil Esad'ın Türkiye'deki CHP'li adamları, gazetecinin serbest bırakılması oyunuyla bir taraftan kendilerine ve partilerine puan kazandırmaya çalışırken, diğer taraftan 40 binden fazla insanın katili eli kanlı Esad'ın propagandasını yapıyorlardı; Esad'ı, Türkiye'ye ve dünyaya hoş göstermeye çalışıyorlardı.
Bu arada katil Esad, onbinlerce Müslüman Türkmeni alçakça şehit etmişti. Ancak bu durum 'aile'nin umurunda bile değildi...

***

Halkımız soruyor: Hâlen Suriye'nin diktatörü olarak kendi halkına en acımasız katliamlarda bulunan Esad, tutuklattığı gazetecimizi niçin Türkiye'nin resmî makamlarına, Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla değil de CHP Hatay milletvekilleri aracılığıyla iade ediyor? Bunun cevabı, bazı lâubali köşe yazarlarının baktığı gibi, 'Üzümünü ye de bağını sorma!' olamaz. Bir yanda koskoca Türkiye Devleti, bir yanda Esad taraftarı CHP'nin hâlüpürmelâli...
Geçen sene Esad'ın katliamının başlamasından sonra, Suriye'ye CHP heyetleri taşınıp durdu. 30 Ekim 2011 tarihinde Suriye'ye giden CHP heyetinin çarşı pazar gezerek Esad'a methiye yazmasını unutmadık. Çıkarını düşünmeyen bütün dünya ülkeleri ve halkları, BAAS diktatörü Esad'ın yamyamlıkları karşısında dehşete düşüp cephe alırken, bizdeki CHP'liler, Suriye'den çıkarı olan İran ve Rusya safında yer alarak 'Esad muhibbi' hâline geldiler.
Bu garabetin sebebi, mezhep ayrımcılığı olamaz. Zira, bizim Alevî canlarımız da Alevî Araplarımız da İslâm düşmanı Esad ve katillerinden tamamen farklıdırlar.
Öyleyse bu ihanetin tek bir izahı olabilir: CHP'nin DNA'sına işlemiş tek parti diktatoryasına duyulan özlem ve sempati...
***

Teröristbaşı Apo, Karayılan ve hempaları ile poz verenler, bu mazlum milletin hâfızasında ne derece kötü yer almışlarsa, katil Esad ile CHP milletvekillerinin fotoğrafı da, Türk siyaset tarihinde o derece tiksinilerek anılacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA