Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HALİT YEREBAKAN

Zayıflamak için yabani Mango unutkanlık için Zerdeçal tüketin

Sağlık alanında yapılan çalışmalar, insan ömrünü uzattı ama ileri yaşlarda yaşanan problemlere karşı hazırlıklı olmak gerekiyor. Özellikle kadınlar 40 yaş sonrası karşılaştıkları hafıza kaybını hafifletmek için zerdeçal tüketebilir. Uzmanlar, kilo sorunlarının üstesinden gelmek için de yabani mango yemeyi öneriyor

Modern insan henüz ölümsüzlüğe çare bulamadı ama uzun yaşamanın formülleri üzerinde başarılı çalışmalara imza attı. Son yıllarda, beklenen ölüm yaşı 75'lere dayandı. Bundan yıllar önce insan ömrü, 60'lı yaşlara geldiğinde yüksek ihtimalle son buluyordu. İlerleyen sağlık bilimi, maddi imkanların genişlemiş olması ve yaşam standartlarında meydana gelen değişiklikler; ömrümüzün uzamasının başlıca sebepleri arasında yer alıyor. Kadınlarda ya da erkeklerde meydana gelen ileri yaş problemlerine sunulacak çözüm alternatifleri, artık çok daha önemli. Modern insan, uzun yaşamaktan daha önemlisinin kaliteli yaşamak ve yaşlanmak olduğunu keşfetti. Bu konuda kadınlar, erkeklerden çok daha bilinçli ve kararlı bir yaklaşım içinde. 40 yaş eskiden orta yaş üstü sınıfta yer alırken artık orta yaş grubunda sayılıyor. Yine de eşik bir yaş olan 40 ve üstü yaşlar; kadınlar için birtakım sağlık problemlerinin yaşanmaya başladığı yıllardır. Birçok kadın bu eşiği geçtiğinde kendini eskisi kadar iyi hissetmeyebilir, oysa bu durum doğal yaşlanma sürecinin bir parçasıdır. Peki, 40'lı yaşlardaki kadınları neler bekliyor?

YÜZDE YAŞLILIK BELİRTİLERİ
Kırışıklıklar; 40 yaş ve üzerinde çok daha belirgin bir hal alır ve acele çözüm arayışına girilir. Bu durum, hata yapma ihtimalini artırır. Bu sebeple mutlaka konusunda uzman kişilere danışmalısınız. Kırışıklıkları kapatmak için yoğun makyaj yapmak en sık yapılan hatalardan biridir. Makyaj; doğru teknikle yapıldığında, kırışıklıklarınızın daha az görünmesine yardımcı olabilir.

Ne Yapmalı?
Kırışıklıklardan kurtulmak için sayısız alternatif mevcut olsa da evinizde kendi kendinize yapabileceğinizden makyaj hilelerinden bahsetmek istiyorum. Yapabilecekleriniz arasında tek bir noktaya odaklanmak yer alır. Eğer göz makyajınızı ince bir tabaka halinde olmak koşuluyla belirgin yaparsanız, kırışıklıklarınız daha az belli olabilir. Kirpiklerinizi yoğunlaştırmak da iyi bir alternatiftir. Kuvvetli bir rimel kullanabilirsiniz.

İSTENMEYEN TÜYLER
İstenmeyen tüyler, özellikle kadınlar için her yaşın problemidir ve onlardan kurtulmak için 40 yaş ve üzerinde olmak gerekmez. Ancak bu yaşlarda daha önce karşılaşmadığınız yerlerde tüylenmeler olabilir. Elbette oldukça rahatsız edici bu durumdan kurtulmak için yenilikleri takip etmek gerekir.

Ne yapmalı?
Bilinen klasik yöntemler dışında yeni yöntemlerden de bahsetmek gerekir. Thermicon, bunlardan biri. Yeni ısıtma teknolojisiyle üretilen bu tüy alma aleti; tüylerinizi, cildinizi tahriş etmeden alır. Yüzünüzde bile güvenle kullanabilirsiniz. Altı ay düzenli kullanımdan sonra kıl köklerini bir daha çıkmamak üzere öldürür. Lazer epilasyon yaptıramayan kadınlar için iyi bir seçenektir.

KİLO ALMA
Kilo alma, dikkatsiz yaşandığında her yaşın problemidir. Ancak 40 yaş ve üzeri kadınlarda hormonlarda yaşanan değişiklikler, kilo almayı kolaylaştırır. Alınan bu kiloların büyük bölümü, karın bölgesinde toplanır.

Ne Yapmalı?
Yabani mango! Meraklılarının daha önce duyduğu bu meyve, yapılan araştırmalar neticesinde kilo vermek isteyenler için yeni bir umut niteliğinde. Bu Afrika mangosu çekirdeğinin özünden günde 150 mg almanın, kilo vermeye ve bel çevresinin incelmesine yardımcı olduğu artık biliniyor.

HAFI ZADA ZAYIF LIK
40 yaş ve üzerinde hatırlamak, eskisi kadar kolay değildir. Hormonal değişim ve stres; hafıza kaybına neden olabilir. Bu iki durum 40 yaş üstü kadınlarda sıklıkla görülür.

Ne yapmalı?
Hafıza zayıflığının derecesine göre çözüm alternatifleri mevcuttur ve bir uzmandan tavsiye alınmalıdır. Bitkisel alternatifler, hafıza zayıflığına karşı iyi bir çözüm olabilir. Yapılan araştırmalar; bu durumda biberli zerdeçaldan faydalanabileceğinizi gösteriyor. Zerdeçalın hafızayı güçlendirdiği kanıtlanmıştır ama bağırsaklar tarafından emilmesi de zordur. Ancak hafıza üzerinde ciddi faydaları sebebiyle yine de değerlendirilmediler. Araştırmalar; zerdeçalı tek başına tüketmektense biberle karıştırmak gerektiğini gösteriyor. Biberde bulunan piperin adlı bir madde, emilimi 2000 kata kadar artırarak zerdeçalın faydalarını maksimum düzeye çıkarıyor.

İDRAR KAÇIRMA
Yapılan istatistiki çalışmalar; 40'lı yaşlardaki kişilerde idrar kaçırma probleminin görülme ihtimalinin yüzde 50 olduğunu ortaya koyuyor. Bu, oldukça ciddi bir rakamdır. Yaşam kalitesini düşüren bu durum; yüksek tansiyon, depresyon ve diyabetten çok daha yaygındır. İdrar kaçırma, genelde ayıp karşılandığı için kimseyle paylaşılmayan bir hastalık. Oysa sağlık problemleri söz konusu olduğunda ayıp kavramı, değerini kaybetmeli. Güldüğünüzde, öksürdüğünüzde veya hapşırdığınızda, yürürken veya egzersiz yaparken, ağır bir şey kaldırırken idrar kaçırıyorsanız ve bu durumdan kurtulmak için gün içerisinde sık sık tuvalete gitmek zorunda kalıyorsanız; mutlaka bir hekime başvurmalısınız. İdrar kaçırmanın tipleri vardır ve başınıza gelenin hangisi olduğu anlamak, doktorunuzun yapabileceği bir şeydir. Hangi tipte olursa olsun idrar kaçırmanın temel sebebi, pelvik taban kasının vazifesini yeterince yerine getirmemesidir. Çok sayıda müdahaleli doğum, iri bebek doğurmak, obezite, ailesel yatkınlık ve menopoz; risk faktörleri arasındadır.

Ne Yapmalı?
Çapraz askı yöntemi, tamamlanması yalnızca 15 dakika süren ve ayakta uygulanan bir tedavi şeklidir. Mesane boynu ve üretrada oluşturulan bir askı; idrarı mesaneye taşıyan bir geçiş kanalı görevi görür. Bu ağ üretradaki gerginliği azaltarak sızıntıyı önler. Bu yöntemin size uygun olup olmadığını anlamak için mutlaka doktorunuzla konuşmanız gerekir. İdrar kaçırma probleminin tedavisinde farklı yöntemler de vardır. Ancak çapraz askı yöntemi, bunların içinde en popüler olanlarından biridir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA