Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Çocuk büyük emek... Büyük mutluluk

TRT yapımı "Kınalı Kuzular" adını taşıyan VCD setinin karton kapağında şöyle yazıyor: "Gelinlik kızları kınalarlar, eşine, evine, yavrularına kurban olsun diye. Koçları kınalarlar, Allah'a kurban olsun diye. Her evlât, kuzusudur ya anaların, askere giden kuzularını kınalamışlar, vatana kurban olsun diye."
Şehit verdiğimiz her genç beni can evimden vuruyor. Annesini, babasını, eşini, yavrularını veya doğmamış çocuklarını, yaşanmamış günlerini düşünüyorum. Ciğerim yanıyor.
Her evlât ne büyük bir emek mahsulüdür. Çocukları büyümüş olanlar, belki o emeği unuttular, ama, ben, torunumla birlikte yeniden yaşıyorum. Hastalığı, üzüntüsü, okulu, ağrısı sızısı, yemeği... kısacası dert bitmiyor. Tabidertten çok, birlikte olmanın verdiği saadet ve bahtiyarlık. "Karşılıksız sevgi" denilmesine aldırmayın. Evlâtların, torunların varlığı insana öyle büyük bir mutluluk aşısı, öyle güzel bir hediye ki... daha ne isteyeceksiniz?

***

Küçük çocuklar, temiz duygularla bakar yarınlara.
Oysa...
"Ak tenlerde kapkara yürekler gizlenir yavrum / Vurur dışına dışına / İnsanoğlu kanlı bir yumruğudur zamanın... / Küçüksün... bilemezsin... umarsın / İnsanoğlu en büyük utancıdır doğanın / Kıyar masmavi düşüne..." (Zaman-u Lugat'it Türk - Derpaş Yayınları)

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA