Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Şener'in büyüsü

Dengir Mir Fırat, "Yeni bir siyasi oluşum için uygun ortamı oluşturmaya çalışıyorum" diyen Abdüllatif Şener'i istifaya çağırdı. Fırat'ın bir cümlesi, gerçeğin ta kendisi: "İstifa ettiği gün kimse onu ciddiye almaz."
Demokrat Parti'nin (DP) önde gelen isimlerinden Kenan Öner, her gün gazetelerin manşetlerindeydi. Celal Bayar ile İsmet İnönü'nün "siyaseti yumuşatalım" tarzındaki girişimini teslimiyet olarak niteledi ve 12 Temmuz beyannamesine karşı çıktı. Fevzi Çakmak, Hikmet Bayur, Osman Bölükbaşı gibi önemli isimlerle birlikte, Kenan Öner de, DP'den istifa ederek, Millet Partisi'ne geçti. 1950 seçimlerinde Demokrat Parti, 408 milletvekili, Millet Partisi ise 1 milletvekili çıkardı. DP'den ayrıldıktan sonra hepsinin siyasi büyüsü kaybolmuştu.
Muvazaa iddiasıyla istifa eden Kenan Öner dahi ilgiyi kaybetmişken, kendisi muvazaa içinde görünen Abdüllatif Şener, başarıya ulaşabilir mi dersiniz?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA