Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Kitaplardan seçmeler

* Sedef Kabaş, "Soru Sorma Sanatı" (Doğan Kitap) kitabında, dünyada ve Türkiye'de röportaj ve söyleşi geleneğini inceliyor.
* Rıza Zelyut, Anadolu Aleviliğinin kültürel kökenini "Türk Aleviliği" isimli kitapta ele alıyor. (Kripto Yayınları)
* Herkesin korkulu rüyası gazeteci Oray Eğin, "Bunları Kimse Yazamadı" kitabını (Güncel Yayıncılık) bana göndermiş. Çok sayıda medya mensubuyla ilgili anılarını kendi üslûbuyla dile getiriyor.
* Binnaz Toprak'ın, "Din ve Muhafazakârlık Ekseninde Ötekileştirilenler" başlıklı araştırması, "Türkiye'de Farklı Olmak" ismiyle Metis Yayınlarından çıktı.
* Ve Yazgülü Aldoğan... "Kiralık Adam" (Alfa Yayınları) romanını bana yollamış. "Hep siyaset konuşup, didişecek değiliz ya" diye bir de not düşmüş. Aldoğan, kadın-erkek anlaşmazlığını vurgularken, şu soruyu soruyor: "Uğur ve Hayal mi anlaşamıyordu, yoksa taa başından beri Adem ile Havva anlaşamamıştı?"
* Kurtul Altuğ, Tercüman günlerinden tanıdığım eski bir dost. "Atatürk ve Cumhuriyete Saldırı, Ergenekon Gerçeği" (Siyah Beyaz Kitap) isimli kitabında, iktidara ağır eleştiri var. Yazdıklarına katılmıyorum ama herhalde beğenerek ve onaylayarak okuyanlar çıkacaktır. Altuğ'un, "Abdullah Gül, hasbelkader başında bulunduğu 1. Cumhuriyetin tasfiyesine memur" diye yazdığını hatırlatırsak, ne demek istediğimiz daha iyi anlaşılır.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA