Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

White Chapel (WC)

Bir İngiliz ailesi yaz tatillerini geçirmek üzere Almanya'ya gitmişti. Bir gezinti sırasında çok güzel bir kır evinde kaldılar. Gelecek tatillerini böyle bir evde geçirmek istediler. Evin bir papaza ait olduğunu öğrendiler ve içini de gördükten sonra hemen gelecek tatil için anlaşma imzaladılar. İngiltere'ye döndükten sonra evin hanımı birden, ziyaretleri sırasında WC'ye (tuvalete) rastlamadıklarını hatırladı. Merakını yenmek için papaza bir mektup yazdı:
"Sayın bayım, Ben sizin evinizi kiralayan bayanım. WC'nin nerede bulunduğunu acaba bana yazabilir misiniz? Saygılarımla..."
Mektubu alan papaz, WC'nin ne anlama geldiğini anlayamamış, Almanya'daki Anglican Kilisesi'nin "White Chapel" sözcüğünün baş harfleri olduğunu sanmıştı. Ayrıntılı bir mektupla yanıt verdi: "Sayın bayan, başvurunuzun yüce bir duyguyla ilgili olmasından dolayı memnunluk duydum. İlgilendiğiniz yerin evden 12 km uzaklıkta bulunduğunu bildirmeyi şeref sayıyorum. Oraya sık sık giden birisi olarak bunun biraz zorlukla yapılabileceğini bildirmek istiyorum. Sık sık gitme durumunda, isteyenler yemeğini de beraberinde götürebilirler. Oraya bisikletle, araba ile ya da yürüyerek gidilebilir. Ancak oturacak bir yer bulabilmek ve başkalarını rahatsız etmemek için biraz erken gitmekte yarar vardır. Söz konusu yerde soğuk hava düzeni bulunmakta ve çok hoş bir etki yapmaktadır. Çocuklar, büyüklerinin yanında oturmakta ve hazır bulunan herkes birlikte şarkı söylemektedir. Girişte size bir kâğıt parçası veriyoruz. Geç kalanlar yanındakinin kâğıdını kullanabilir. Aynı kâğıdın birkaç kez kullanılmasına olanak vermek için çıkışta herkes kullandığı kâğıdı iade eder. Faaliyetlerin ürünleri, yoksullara dağıtılmak üzere toplanmaktadır.
Öte yandan yapılanların dışarıdan da duyulabilmesi için içeride gelişmiş bir hoparlör sistemi bulunmaktadır. İçeridekilerin çeşitli pozisyonlarda dışarıdan da izlenebilmelerini sağlamak amacıyla özel cam bölmeler vardır. Verdiğim bilgilerin açık ve yeterli olduğu düşüncesiyle ve bu kadar önem verdiğiniz yerde sık sık buluşabilmek umuduyla en içten saygılarımı sunarım."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA