Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Önemli adım

Yaz ayları, siyaset durgun filân derken, YÖK bombayı patlattı. Birkaç sene önce, askeri muhtıralara, kuvvet komutanlarının laiklik vurgusu taşıyan mesajlarına, üniversite hocalarının Anıt Kabir'i ziyaret etmesine yol açabilecek nitelikteki bir değişikliği, bir anda gerçekleştirdi.
Artık meslek lisesi mezunları -ve elbette İmam Hatipliler- düz lise mezunlarıyla üniversite kapısında eşit.
Herkesin, Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı aynı katsayı (0.15) ile çarpılıyor; buna mukabil, meslek lisesi mezunu, kendi alanındaki bir programı tercih ederse, artı puan kazanıyor:
Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı, 0.06 ek katsayıyla çarpılarak, bulunan değer, 0.15 katsayıyla hesaplanan önceki puana ekleniyor.
Sistemdeki değişikliği şöyle özetlemek mümkün: 1) Eşit başarıya eşit şans. 2) Meslek lisesi mezunu, cezalandırılarak, kendi alanında bir program seçmeye zorlanmıyor; ilâve puanla bir tercihe özendiriliyor.
28 Şubat'ın en önemli icraatlarından birine veda etmiş bulunuyoruz. Uzlaşma yerine, dayatmayla getirilen ve ilk günden beri büyük tepki çekip, tartışmalara sebebiyet veren bir uygulama, YÖK sayesinde ortadan kalktı.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA