Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

İftira dokunulmazlığı

Kış aylarında, CHP'nin iki milletvekili, Atilla Kart ve Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala'yı hedef alan bir kampanya başlatmıştı ve Efkan Ala'nın, Türk Telekom'da Hazine adına değil, Oger adına denetçi olduğunu ileri sürmüştü. Oysa Ala, Denetim Kurulu üyeleri Mehmet Solgun ve İsmet Yılmaz'ın imzalarını taşıyan, 12 Mart 2008 tarihli bir yazıyla Hazine adına Denetim Kurulu üyeliğine seçilmişti. Ala aleyhine 2 CHP milletvekili suç duyurusunda bulundu; Haziran ayında, yargı, takipsizlik kararı verdi. Çünkü Kart'ın ve Kılıçdaroğlu'nun iddiaları, iftiradan ibaretti. Efkan Ala, Oger değil, Hazine adına Denetim Kurulu üyesi olmuştu.
Müsteşara iftira atanlardan, yargı bu kararı verdikten sonra bir açıklama bekledim. Ama hiç sesleri çıkmadı. Acaba çamur attık izi kaldı diye ellerini mi ovuşturuyorlar? Duyduğuma göre, Efkan Ala da, Kılıçdaroğlu ve Kart aleyhine, bu iftiradan dolayı, suç duyurusunda bulundu. Ama tabii onların dokunulmazlıkları var.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA