Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Basit adamın verdiği ders

Profesör, konferans vermek üzere salona girer. Salonda, ön sırada, sadece tek bir kişi oturmaktadır. Konuşup konuşmama hususunda tereddüte düşer. O tek kişiye fikrini sorar.
- Hocam... ben bir seyisim; yani basit bir insanım. Ama ahıra gelseydim ve bütün atların kaçıp, bir tanesinin kaldığını görseydim, yine de onu beslerdim.
Bu sözlere hak veren profesör iki saatin üzerinde konuşur; çok derin konulara dalar. Konferansını tamamladıktan sonra seyise sorar:
- Nasıl buldun?
- Hocam, daha önce de söyledim, ben basit bir adamım. Ama ahıra gelince, biri dışında tüm atların kaçtığını görseydim onu beslerdim dedim; lâkin elimdeki bütün yemi ona verip de hayvanı çatlatmazdım.

***

Ben bu hikâyeden şöyle bir sonuç çıkarıyorum: Ne kadar bilgili olursanız olun, en cahil adamdan bile öğrenecek bir şeyiniz vardır ve bir kişiye ne kadar bilgi verirseniz verin, söyledikleriniz, ancak karşınızdakinin anladığı kadardır.
(Saim Güven'e teşekkürler)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA