Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

İmha operasyonu

1) Bilgi Destek Planı Lahikası'nın 20 Haziran 2008'de Taraf'ta yer almasından sonra, belgenin hazırlanmasında kullanılan tüm bilgisayarlar temizlenmiş, ilgili evraklar imha edilmiş ve Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, kamuoyuna böyle bir çalışmanın olmadığını açıklamıştır. O tarihte, imha süreci, bizzat, Org. Ergin Saygun'un özel sekreteri Kurmay Albay Uğur Berksun tarafından takip edilmiş ve kullanılan 6 adet bilgisayarın (ihbarcı subay numaralarını veriyor) hard diskleri geri getirilemeyecek şekilde silinmiştir. Silinme işleminde, albay Şükrü Kısadere, üsteğmen Erhan Sakallı, üsteğmen Kazım Bozkurt, başçavuş Mustafa Urhan ve sivil memur Rıfat Sülük görev almıştır.
2) İrtica ile Mücadele Eylem Planı, 12 Haziran 2009'da gazetelere yansıyınca, ilgili şubedeki bütün bilgisayarlar (ihbarcı subay tek tek 34 tanesinin numarasını veriyor) ve ana bilgisayar, özel programlarla 19-20-21 Haziran 2009 (Cuma, Cumartesi, Pazar) günleri gizlice silinmiştir. Bilgisayarların temizlenme işleminde, üsteğmen Fatih Karacaer ve üsteğmen Berrin Şahin görev almıştır.

***

İkinci ihbar mektubunda, ayrıca, bir de internet andıcı (7 Nisan 2009 tarihli andıç) gönderiliyor. Buna göre, Türkçe yayın yapan 292, yabancı dilde yayın yapan 138 internet sitesi, yanlarına, "bölücü", "irticacı", "aşırı sol", "milliyetçi", "tarafsız", "AB yanlısı" gibi notlar düşülerek fişlenmiş. Bunlarla mücadele için, psikolojik harekât amaçlı, 4 adet yeni site kurulmuş. Şubat 2009'da, Taraf'ta, bu konuda bir bilgi çıkmıştı. O habere göre, Genelkurmay Başkanlığı, psikolojik harekâtı yürütmek üzere, 35 adet, irtica.org, naksilik.com, pkkgercegi.net, armenianreality. com, hepimizturkuz. org, greemurders. net, pontuslu. com gibi isimler taşıyan siteler kurmuştu. Bu haber Taraf'ta yayınlanır yayınlanmaz, 35 site iptal edilmiş ve yerlerine, son ihbar mektubunda belirtildiği üzere, 4 yeni site kurulmuş. Bu siteler, Bilgi Destek Daire Başkanlığı'nda görevli şube müdürlerinin üzerine, onların kredi kartları kullanılarak açılmış. Söz konusu siteler, komuta katının onay ve görüşü alınarak faaliyete geçirilmiş.
***

Elimden geldiği kadar, ihbar mektubunda yer alan bilgileri açarak değerlendirmeye çalıştım. Korkunç bir tabloyla karşı karşıyayız. Psikolojik harekâtın, belirlenen "iç düşmanlara" karşı yapılması doğal mı? Siteler ve insanların fişlenip izlenmesi, "cumhuriyeti korumak ve kollamak" kapsamı içinde mi mütalâa edilecek?
Bekleyip, gelişmeleri görelim...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA