Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Adli Tıp ve lunaparktaki aynalar

Deniz Baykal, son grup toplantısında, "İmza, Dursun Çiçek'e aittir" kararını veren Adli Tıp Kurumu'nu hedef aldı. Kurum'un, kararı veren heyetteki iki üyesinin bir hafta önce değiştirildiğini, bunun da şüphe uyandırdığını açıkladı.
Peki bu değişen üyeler kim? Hükûmetin adamı mı? Hükûmet böyle bir belge ele geçecek bilgisine vakıftı ve bunun hazırlığı içinde miydi?
Biraz araştırdık. Prosedür şu şekilde işliyor: Dursun Çiçek belgesi, Fizik İnceleme İhtisas Dairesi'ne geliyor. Daha önce, fotokopi belge hakkında 17.6.2009 ve 23.6.2009'da peş peşe iki inceleme yapılmıştı. Her ikisinde de, dosyanın sahibi, takipçisi olan kişi Uzman Lokman Başer' di. Raporun altında, Başer'le birlikte, Fizik İnceleme İhtisas Dairesi Başkanı Çetin Seçkin ile Uzman Tuncay Çınar'ın imzaları vardı. Bu üç kişi, fotokopideki imzanın Dursun Çiçek'in imzasına benzediği yolunda karar vermişlerdi.
Dolayısıyla, Deniz Baykal'ın iddiasının aksine, arzu edilen karar çıksın diye Çetin Seçkin'in, ya da Tuncay Çınar'ın değiştirilmesine gerek yoktu. "Fotokopideki imza Dursun Çiçek'e ait" diyenlerin, niçin, ıslak imzada karar değiştireceklerine dair bir beklenti var olsun?
Ama Daire Başkanı Çetin Seçkin'in 4 yıllık görev süresi doldu. Onun yerine, İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü profesörü, ayrıca bu üniversitede Adli Tıp Enstitüsü'nde öğretim görevlisi olarak çalışan, evvelce de Adli Tıp'ta Fizik İnceleme İhtisas Dairesi'nde 15 yıllık bir birikimi olan Prof. Dr. Bülent Üner getirildi. Prof. Bülent Üner'in hangi şüpheli hali görülmüş ki, bütün mazisi karalanarak düzmece rapor hazırladığı ileri sürülüyor? Prof. Üner, ıslak imzalı belgenin incelenmesi için, Tuncay Çınar yerine, bu defa bir başka uzmanı, Mehmet Akın'ı görevlendiriyor. Çünkü Mehmet Akın, Adli Tıp'ın en tecrübeli uzmanlarından. Fizik İnceleme İhtisas Dairesi'nde 8 yıl çalıştıktan sonra, Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığı'na gönderilmiş, ondan önceki Grup Başkanı Hakan Dinç, mahkeme kararıyla iade edilince, Mehmet Akın'ı, tekrar İstanbul'a, Fizik İnceleme İhtisas Dairesi'ne tayin etmişler. Prof. Bülent Üner de, daha önce "Bu imza Dursun Çiçek'e aittir" raporunu yazan Uzman Tuncay Çınar yerine, kıdemli ve tecrübeli olan Mehmet Akın'ı görevlendirmiş. Her üç incelemede de, dosyanın sahibi aynı kişi: Lokman Başer.
Olayın hikâyesi böyle. Ama lunaparktaki her şeyi çarpıtan aynalar gibi, isterseniz gerçeği ters yüz edebilirsiniz Türkiye'de.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA