Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Gazze ve Mısır'ın tavrı

Gazze'ye giden yardım konvoyu neden bir Arap ülkesi olan Mısır'da bombalanır? Niçin, Mısır hükûmeti, Gazze'ye ulaşmak amacıyla Refah kapısını kullanmak isteyenlere zorluk çıkarır? Ve bir başka soru: Mısır niçin, Gazze halkıyla dayanışmaz da, İsrail'in yanında yer alır? Üstelik, İsrail, insani yardım da dahil Gazze'ye tavizsiz bir ambargo uygulayıp, halkı aç susuz bıraktığı için dünya tarafından kınanırken.
Konuyu çözemedim ve Yeni Şafak'tan İbrahim Karagül'e başvurdum. Mesele, iç politika ve iktidar mücadelesi. Hamas'ın, Müslüman Kardeşler'in Filistin kolu olduğu biliniyor ve Gazze'de, Hamas hüküm sürüyor. Hiç, Hüsnü Mübarek, muhalif cephenin güçlenmesini ister mi? Varsın, sahil şeridinde çoluk çocuk ağlasın, gençler bakımsızlıktan, ilâçsızlıktan ölsün. Mısır halkı elbette bu duruma üzülüyordur. Ama ne yapsın ki, bir dikta yönetimi altındalar. Ve bir diktatör için önemli olan, kendisidir; iktidarda sağlam bir şekilde kalmasıdır. "Herkes ölsün, Hüsnü Mübarek yaşasın!" Mısır'da kafalar böyle çalışıyor. Ya Mübarek sonrası ne olacak? Acaba bir zihniyet devrimi gerçekleşebilecek mi?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA