Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

HSYK ve Ergenekon

HSYK'nın adı, Ergenekon davasına müdahale etmeye çalıştığı sıralarda kamuoyuna mal oldu. Atamaların önünü kesmek için, Adalet Bakanı müsteşarı toplantıya bile girmedi; kriz çıktı. Sonra bir uzlaşma bulundu, kararnameler yayınlandı. Bir baktık, HSYK'nın İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne atamak için ısrar ettiği Oktay Kuban, nöbetçi hâkim olarak görev yaptığı bir sırada, 19 Balyoz sanığının tümünü peş peşe tahliye edivermiş.
HSYK'nın "Kenan Evren yargılansın" diyen Sacit Kayasu ile Şemdinli davası savcısı Ferhat Sarıkaya'yı re'sen emekliye sevk ettiği; Ali Kaya ve Özcan İldeniz hakkında 39 yıl hapis cezası veren Van Ağır Ceza Mahkemesi hâkimlerini de tayin yoluyla başka yerlere dağıttığı hatırlardadır. HSYK'nın Ergenekon davasını yozlaştırmasına izin vermeme arzusu da, benim "evet" oyu gerekçelerimden biri.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA