Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Diyarbakır'ın düşündürdükleri

Kürt kökenli vatandaşlarımızın eğilimi "evet"ten yana. Zira Yüksek Yargı'nın bugünkü zihniyeti, AK Partililer gibi onların önünde de bir engel. Bu gerçeği gözlerden saklamak için, "Derin devlet yargısı gidecek, AKP yargısı gelecek" diyorlar. Ama gerçek böyle değil. Zira, AK Parti zihniyetindeki kişiler, statükoculara göre çok daha özgürlükçü. Bölge halkı da böyle düşünüyor olmalı ki, AK Parti, oralarda ya birinci, ya da ikinci geliyor.
Erdoğan, Diyarbakır'da, büyük vaadler vermedi. Zaten mitingden önce, her vesileyle yaptığı konuşmalarda çıtayı düşürmüştü. Fakat, bu kucaklaşmayı bile önemsiyorum. Zaman tünelinden geçip, şöyle 5-10 sene geriye gidip bugünle mukayese ettiğimizde, en hassas konuları bile artık konuşmaya başladığımızı görüyoruz. Konuşmak, tartışmak, çözümü kolaylaştırır. Bu bakımdan, çarpıcı vaadler ortaya atılmasa dahi, dünden bugüne bir arpa boyundan çok daha fazla ilerlediğimizi kabul etmek gerekir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA