Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Türk Dil Bayramı'nı kutluyoruz

Türk Dil Kurumu Başkanı Şükrü Haluk Akalın, bugün önemli bir toplantıya ev sahipliği yapıyor. Dil Bayramı'na, 13 ülkeden, 27 bilim adamı katılıyor. Çeşitli bildiriler sunacaklar.
Bir zamanlar, Türk Dil Kurumu ideolojinin etkisi altındaydı. Kelime düşmanlığı yapmaktan, hizmet etmeye fırsat bulamıyordu. Bir çok Arapça ve Farsça'dan devşirilen Türkçe kelimenin yerine, uydurma sözcükler koyuyordu. Çok şükür bu yapı değişti ve artık hizmet üretiliyor. İnternet'te http://tdk.org.tr adresine giriniz, bakın nelerle karşılaşacaksınız. Güncel Türkçe Sözlük, Sesli Türkçe Sözlük, Atasözleri ve Deyimler Sözlüğü, Terim Sözlüğü, Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü, Kişi Adları Sözlüğü, Eş ve Yakın Anlamlı Kelimeler Sözlüğü, Türk Lehçeleri Sözlüğü, Sıkça Yapılan Yanlışlar/Doğrular Kılavuzu ve Türkçe'nin en muhtevalı sözlüğü: Büyük Türkçe Sözlük.
Türk Dil Kurumu'nun bir başka hizmeti de "Sözbul". Sözbul'a bedava üye olabiliyorsunuz. Size her gün e-posta gönderiliyor. Bu postanın içinde günün sözü, bir atasözü, bulmaca, bir imlâ kaidesi ve lisanımıza Batı dillerinden gelmiş sözlere karşı kelime teklifleri yer alıyor. Şimdilik Sözbul'un 50 bin üyesi var. Ama konudan haberdar olanlar sayısı arttıkça, üye sayısında da artış olacağı ümidini taşıyor Şükrü Haluk Akalın.
Akalın'ın bir de uyarısı var: "Şapkanın kalktığı sözlerine sakın inanmayın. Şapka devam ediyor. Mutlaka gerektiğinde kullanmak lâzım."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA