Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Yol ayrımı mı?

CHP'de sular durulmuyor.
Muhalifler, Tüzük Kurultayı'nı toplamayı başarsa dahi, seçimli kurultay çabaları sonuçsuz kalır düşüncesindeyim. Zira bunun için, kurultay delegelerinin % 51'inin desteği (625 oy) gerekli. Muhalifler, Tüzük Kurultayı toplanınca, % 51 oranını, % 20'ye indirmeyi planlıyor.
Ama % 20'ye indirmek için de, Kurultay delegelerinin yarıdan bir fazlasının oyu lâzım. Hakkı Süha Okay, % 51 oranının 2003 Kurultayı'nda kabul edildiğini, ondan önce % 20 ile seçimli kurultayın toplanabildiğini hatırlatıyor.
Zaten Siyasi Partiler Kanunu'ndaki rakam da % 20.
Muhaliflerin, Kemal Kılıçdaroğlu ekibini yeneceğini sanmıyorum. Ama başka bir ihtimal var. Kılıçdaroğlu daha ziyade, SHP ya da SODEP zihniyetini temsil ediyor. Oysa CHP, uzun yıllar Baykal ile "ulusalcı" çizgide yoğruldu; irtica korkusuyla seçmen tabanını genişletti. Ortada bir kan uyuşmazlığı var.
Bu yüzden, Kurultay sonrası sular farklı mecralarına akabilir. Kendisine CHP'de istikbal görmeyenler yolları ayırabilir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA