Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

İmam Hatipler ve CHP

Tayyip Erdoğan, grup toplantısında CHP'ye "Niçin İmam Hatipler sizi rahatsız ediyor?"diye sordu. Bu soru, CHP'li Nur Sertel'in Danıştay'a açtığı katsayı aleyhindeki davadan kaynaklanıyordu. Her ne kadar Kemal Kılıçdaroğlu olayı sahiplenmese de, Sertel, CHP'nin zihin haritasına uygun hareket etmişti. Bu partinin Eğitim Raporu'nda "İmam Hatipler, din görevlisi sayısına duyulan ihtiyaç çerçevesinde düzenlenecek"diye yazılmamış mıydı? CHP'ye göre İmam Hatipler her yıl 60 bin mezun veriyordu; Diyanet'in ise her yıl 3 bin-3 bin 500 kadar imama ihtiyacı vardı; katsayı, İmam Hatip'te okuyan gençleri kendi bronşlarına (İlahiyat Fakültesine) kanalize etmeye yarıyordu. Zaten, CHP, bu ayrımcılığa sahip çıktığı için, geçtiğimiz yıla kadar bir türlü çözüme ulaşılamadı. Aralık 2011'de de YÖK, katsayıyı tamamen kaldırınca, hemen CHP'den tepki geldi. Eski Genel Başkan yardımcısı, Parti Meclisi üyesi Engin Altay, "YÖK Başkanı kanunları hiçe sayarak AKP yandaşı, AKP tetikçisi olduğunu bu kararla göstermiştir"dedi.
Kemal Kılıçdaroğlu, dün CNN Türk'e verdiği röportajda, "Bizim İmam Hatipler kapansın diye bir düşüncemiz yok"diye konuştu. Kimse, "İmam Hatipler kapansın"demiyor; sadece bu okulların önünü farklı katsayılarla kesiyorlar. Gençler açısından, önemli bir caydırıcılık doğuyor: "İmam Hatip'e gidersen avukat, mühendis, mimar, kaymakam, vali olamazsın... Ya imam olacaksın, ya da din öğretmeni; belki Diyanet İşleri'nde görevli."
Tayyip Erdoğan, işte bu yüzden Kılıçdaroğlu'na sordu: "Kazanıp da bir üniversiteye devam ediyorsa, niçin rahatsız oluyorsunuz? Bu okullarda okuyan çocuklar, ülkemizin evlâtları değil mi?"
Keşke Kılıçdaroğlu, Nur Sertel gibi düşünüp düşünmediğini kamuoyuna açıklasa. Ama özellikle, her an Seçimli Kurultay'a dönüşebilecek Tüzük Kurultayı arefesinde, "laikçi"CHP'lileri de pek kızdırmak istemiyor galiba.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA