Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Çankaya

Haber Türk'te yayınlanan Konsensüs'ün araştırmasına göre, Tayyip Erdoğan en büyük sempatiyi toplayan lider olmasına rağmen, halkın % 48.8'i, gene Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı olmasını istiyor. Erdoğan'ı Çankaya'da görmeyi arzu edenlerin oranı % 16.9'da kalıyor. Bunun bir sebebi var. Vatandaş, cumhurbaşkanlığı makamını daha tarafsız bir kişinin işgal etmesi düşüncesinde; bir siyasi parti liderinin herkese eşit mesafede kalamayacağı kanaatini taşıyor.
Buna rağmen, 2014'te Erdoğan, herhalde cumhurbaşkanlığına aday olacak. % 50'yi aşan bir desteğe sahip olduğuna göre de, cumhurbaşkanı seçilmesi ihtimali yüksek. Ama tabii, rakibi önemli. CHP herkesi kucaklayabilecek, muhafazakâr tabana da hitap eden ve muhtemelen daha tarafsız davranacağı algısını yaratacak bir isim belirlerse, rekabet kızışabilir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA