Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Komutanlar

Çankaya'daki resepsiyonda, Genelkurmay Başkanı org. Necdet Özel'in yanına gidip kendisini demokrat duruşundan dolayı tebrik ettim. Yıllardır yaşanan bir ayıbı ortadan kaldırmıştı.
Ben aslında askerleri çok severim; tabii ki vesayetçi zihniyete sahip olmayanları. Bu yüzden, eski Genelkurmay Başkanlarından Doğan Güreş'le aramız iyiydi. Seçilip Meclis'e geldiğinde arkadaşları, "Bir Genelkurmay Başkanı milletvekili olur mu?" diye sitem etmişler. (Herhalde Genelkurmay Başkanları dayatmayla Cumhurbaşkanı seçilirler düşüncesi bu kişilerde hâkimdi.) Ama Güreş, usturuplu bir cevap vermişti onlara: "Başkomutanlık, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin manevi varlığının ayrılmaz bir parçası değil mi? Ben, TBMM'nin emrine girdim."
Genelkurmay Başkanı'nı, bütün kuvvet komutanlarıyla, yanlarında eşleri, Çankaya'da görmek beni ziyadesiyle memnun etti. Akreditasyon dönemlerinden kalma burukluğu, yaptıkları ayrımcılığı unuttum. Hepsini bayram coşkusuyla kucaklayasım geldi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA