Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Takvim

2014'te 3 seçim yapılacak konusu tartışılırken, Hüseyin Çelik, mart, ağustos ve kasım tarihlerini verdi. Oysa kasımda gerçekleşecek referandum sonuçları, daha önceki bir tarihte, ağustos ayında seçilen cumhurbaşkanına nasıl uygulanacak? 1982 Anayasası'na göre Çankaya'ya çıkan cumhurbaşkanının yetkileri belli. Diyelim ki yeni anayasa bu yetkileri arttırdı. Ne olacak? Kervan yolda düzelir... "Önce cumhurbaşkanını seçeriz, sonra yetkilerini arttırırız" anlayışının kabul göreceğini sanmıyorum. Dolayısıyla, muhtemelen hemen yaz sonrası Meclis anayasa değişikliklerine girişecek ve cumhurbaşkanı seçiminden önce referanduma gidilmeye çalışılacak. Mantık bunu gerektiriyor.
Bu hususa, Dört Bir Taraf programında Altan Öymen dikkat çekti. Ben de onun görüşünü haklı buldum. Eğer Erdoğan, daha yetkili bir şekilde Başkanlık koltuğuna oturmayı düşünüyorsa, anayasayı ağustostan önce referanduma sunmalı.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA