Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Gül'ün elçileri son sürat çalışıyor

Onlar gönüllü elçiler. İş dünyasında yoğun iş tempolarına rağmen, bir yolunu bulup Avrupa Birliği konusunda lobi yapmayı iş edinen işadamlarından söz ediyorum. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, aralarında Mustafa Koç, Bülent Eczacıbaşı, Erkut Yücaoğlu ve Aldo Kaslowski'nin de bulunduğu 15'e yakın işadamını bu yılın başında gönüllü AB elçisi yapmıştı. Ne de olsa zaman gittikçe daralmış ve Hükümet'in her kesimden yardıma ihtiyacı olmuştu. Avrupa iş çevrelerini ve dolayısıyla da hükümetleri daha yakından tanıyan iş dünyasının yapacağı lobinin önemi büyüktü. Gül bu fırsatı kaçırmak istemedi.
Peki bugüne kadar gönüllü elçiler neler yaptı? İşte bu sorunun cevabını merak ederken, Eczacıbaşı Topluluğu Başkanı Bülent Eczacıbaşı elinde ciddi bir projeyle karşımıza çıktı.
Eczacıbaşı gönüllü elçi olarak işin bir ucundan tutmuş ve kadın sorunu gibi AB içinde büyük önem verilen bir konunun mercek altına alınmasına ön ayak olacak bir sempozyumun yapılmasına ön ayak olmuştu. Eczacıbaşı bu sempozyum için her türlü maddi destekte bulunuyor.
İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fatmagül Berktay editörlüğünde hazırlanan "Türkiye'de ve AB'de Kadınların Konumu: Kazanımlar, Sorunlar, Umutlar" başlıklı bir araştırma 13 Eylül'de yapılacak olan sempozyumun ana temasını oluşturacak.
Sempozyumda, KA-Der (Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği) Başkanı Ayşe Bilge Dicleli'nin yanı sıra, Avrupa Kadın Lobisi Başkanı Lydia La Riveiere-Zijdel ve İsveç Eşit Fırsatlar Ombudsmanı Claes Borgström'ün de aralarında bulunduğu önemli yabancı misafirler ağırlanacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA