Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Babamı her zaman arkamızda hissettik

Babam şunu derdi. Tabii ki çalışabileceğiniz yerler var. Ama biz sadece kapıyı açarız, gerisi size kalmış

* Emine Sabancı, nasıl bir çocuktu?
Son derece yaramaz bir çocuk! Okulda devamlı birinciyim ama hep de cezadayım, yaramazlıktan dolayı. Böyle bir çocukluk hayatım geçti. Hep ağacın tepesindeydim. Beni bulamazlarsa, bakarlardı hangi ağacın tepesindeyim diye.

* Okul hayatına siz de mi Adana'da başladınız?
Ben Adana'da ilkokul okudum. Ondan sonra 11 yaşında yatılı okula İngiltere'ye gittim. Neyse ki ablam benden önce gitmişti oraya. O nedenle yaşım küçük olmasına rağmen, yabancılık çekmedim ve çok eğlendim. 7 yıl sonra ordan çıkıp üniversiteye girdim.

* Üniversitede ekonomi okumanızın sebebi, bir gün Sabancı'da çalışma ihtimali miydi?
Şimdi ekonomi dediğinizde aslında benim okuduğum bölüm endüstri ve ticaretti. Ekonomi benim hep ilgimi çekiyordu. Okul bitince Londra'da bir sigorta şirketinde 2.5 yıl çalıştık. Sonra Türkiye'ye dönünce Ak Sigorta'da çalışmaya başladım. 1989'dan 2001'e kadar çalıştım.

* Babanız Şevket Sabancı'nın size hep söylediği, kulağınıza küpe olan sözleri var mı?
Babamın hep bize dediği şuydu. Tabii ki çalışabileceğiniz yerlerimiz var ama biz sadece kapı açarız. Kapıdan adım atmak, ondan sonra içerde kalmak, kalmayı becerebilmek sizin elinizde. Babamı her zaman manen arkamızda hissettik. Ama o güçten dolayı bir yerlere geldiğimize inanmıyorum.

* İş hayatında başarısından etkilendiğiniz, idolünüz olan biri var mı?
Ben kendime en yakın insanları seçerim yani babamı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA