Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

KALDER'e de kadın başkan mı geliyor?

Başarılı Türk kadınının en güzel örneklerinden biridir Selma Akdoğan. Yıllardır takip ederim. Yönetici ortak olarak yer aldığı nakliye sektöründeki Balnak, 2003 yılında Ulusal Kalite Büyük Ödülü'nü aldıysa bu başarıda onun emeği büyüktür. Akdoğan sonra Balnak'tan ayrıldı ve Karadeniz Holding'e yönetim kurulu üyesi olarak katıldı.
İşte şimdi Selma Akdoğan, kalite derneği KALDER'in yönetim kurulu başkanlığına aday oldu. Ama mevcut başkan Ali Rıza Kalyan da 'Ben başkanlığa devam etmek istiyorum' deyince başkanlık için şu anda bir yarış başladı.

Görünürlüğü kayboldu!

Akdoğan'la buluşup neden KALDER'e başkan olmak istediğini sorduk. 'Çünkü' dedi, 'KALDER toplum önünde görünürlüğünü kaybetti. Oysa burası kalite anlayışını topluma yapması gereken bir yer olmalıydı. Kalite benim için şu demek: Sorgulayacaksın. İyileştireceksin. Geliştireceksin ve değiştireceksin.'
Kalite yolculuğuna yıllar önce çıkan Akdoğan bu işin uygulamasını yaptığından şimdi KALDER'de daha çok şey yapmak istiyor. Mevcut başkanın akademisyen olmasını bu iş için bir dezavantaj olarak görüyor. Öğreniyoruz ki Akdoğan Kalyan'a iki kez tek bir liste çıkmak için işbirliği teklifinde bulunmuş ancak olumsuz yanıt almış.
Peki 29 Nisan'da Boğaziçi Üniversitesi'nde yapılacak olan seçimlerde kimin şansı yüksek? Kalyan'ın listesini bilmiyorum ama Selma Akdoğan listesine, Koç'u, Sabancı'yı, Eczacıbaşı'nı, Dinçkök Grubu'nu, Pektim, Vestel gibi Türkiye'nin 50 büyük şirketinin önde gelen 5-6'sını almayı başarmış. Bir de bugüne kadar KALDER'de sponsor olarak hep var olan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ı da kendi safına katmış.
Emek Sineması ile ilgili projeye verdiği destek nedeniyle Başkan Demircan'ı eleştiriyorum ve umuyorum ki KALDER'e yönetici olarak katılması halinde Beyoğlu'ndaki kalite yolculuğuna daha farklı bakmaya başlar.
Bu arada Selma Akdoğan, 'Karşı taraf Ahmet Misbah Demircan'ı duyunca bu işi siyasileştirmekle suçladı beni ama zaten Beyoğlu Belediyesi her zaman destek oldu KALDER'e' diyor. Üstelik vatandaşa kalitenin yaygınlaştırılmasının en iyi yolunun yerel yönetimlerden geçtiğini savunuyor.
Bakalım KALDER'deki başkanlık yarışını kim kazanacak?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA