Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

2010 iş dünyasının sürpriz iyi yılı!

Önceki gün bir işadamıyla buluştum. Pazartesi yayınlanacak İş'te Hayat için söyleşi yaptığımdan şu an detay vermeyeceğim ama söylediği cümle çok ilginçti. İşleriniz nasıl bu yıl diye sorduğumda, 'Tüm zamanların en iyi satışını yapıyorum' dedi büyük bir heyecanla.
Bu yıl farklı sektörlerden kime mikrofon tuttuysam, işlerinin şahaneliğinden söz ediyor.
İngiltere merkezli GSM şirketi Vodafone Başkanı Sir John Bond'un, Vodafone Türkiye'nin büyümesi ve son yarı yılda satışlarını yüzde 30 oranında yükseltmesi nedeniyle yaşadığı mutluluğu iki hafta önce bizzat bana söylemişti.
Yılda 10 milyon ayakkabı üreten Ziylan Grubu da 600 milyon lirayı aşan cironun mutluluğunu yaşıyor. Mehmet Ziylan'a göre 2010'un tahminlerin ötesinde iyi bir yıldı.
Örnekler devam ediyor. THY'ye bakın mesela. Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, sadece geçen yıl değil son 8 yılı karla kapattıklarını söylemişti. Öyle ki şirket karlılıkta dünya 6'ıncısı. O nedenle THY, büyük bir hızla filosunda eski uçakları yenileriyle değiştiriyor, uçak alımına büyük bütçeler ayırıyor.
Tek bir markayla bu yıl 1.4 milyar dolar ciroya ulaşan LC Waikiki'ye ne demeli peki? LC Waikiki, kadın, erkek ve çocuk giyiminde bu yıl 100 milyon adetlik satışa koşarak adeta bir fenomene dönüşüyor.
Gayrimenkul sektörü de bu yıl bir biri ardına gökdelen rezidansları ve büyük alışveriş merkezi projelerini devreye sokuyor. Multi Development Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Belgu, Anadolu'dan da rezidans projelerine büyük ilgi olduğunu söylemişti. Şimdi 1.2 milyar dolarlık yeni yatırımların projeleri çoktan şekillenmiş bile.
Dediğim gibi yukarıda saydıklarım karşılaştığım ve dinlediğim 2010 yılı büyüme hikayelerinden sadece bir kaçı. Her ne kadar döviz kuru mutsuzluğu yaşansa da iş dünyası beklemediği kadar iyi bir yıl geçiriyor, cirolar katlanıyor ve büyüme rakamları da revize ediliyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA