Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Girişimcilikte en cesur 2. ülkeyiz!

Program şöyle yürüyecek. Kadın adaylar arasında mülakat yaparak 60 kişiyi belirlenecek ve bu kadınlar 1 ay süreyle KOSGEB tarafından İTO'da girişimcilik eğitimden geçirilecek.
İşte bu programa katılan kadın girişimci adaylar iş fikirleri ile hibe programına başvurmaya hak kazanacak. Yani bir anlamda Coca-Cola, aklında bir fikri olsa bile ne yapacağını, hangi yöne gideceğini, nasıl hareket edeceğini bilmeyen kadınların projelerini cesur bir şekilde gidip anlatmalarının yolunu açacak.
Kadınlar arasından en iyi 10 iş fikrinin sahibi kadın 1 haftalık atölye çalışmasına alınacak ve burada bu fikirler somut projelere dönüştürülecek. Coca -Cola bu 10 girişimci kadından bir jüri tarafından beğenilen 3'ünün projesini hayata geçirmesi için toplam 150 bin lira da hibe yapacak ve şirket yöneticileri, kadınların her aşamada mentoru olacak. Bahçeşehir Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nilüfer Narlı ve ekibi de projeyi tüm detaylarıyla başından sonuna kadar takip edip, hikayelendirecek.
TOBB İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Güner Dinçbal Kal, 12 Avrupa ülkesinde girişimcilik konusunda cesur ülkeler sıralamasından söz etti ve en cesur ülke sıralamasında ilk sırada yer alan İsviçre'yi Türkiye'nin izlemesinin çok şey ifade ettiğine dikkat çekti.
Her zaman söylerim, Türkiye, girişimci gençlik üzerinden büyük bir sıçrama yapma yolunda. Bu sütunlarda çeşitli defalar müthiş girişimci öyküleri yazdım. İşte sanırım artık sıra kadınlara geliyor. Girişimcilikte çıtayı bir üst sıraya çıkartmak istiyorsak, hep birlikte kadınlara destek vermeliyiz. Çünkü onlar girişimci oldukça, bu ülkenin eğitim seviyesi de refahı da yükselecek.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA