Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Türkiye’nin iyilik projeleri ünlü mağazalarda!

Travma yaşayan Suriyeli çocuklara el uzatan ve uyguladığı sanat terapisiyle topluma kazandıran, üstelik de iyi örnek proje olarak Birleşmiş Milletler'de de tanıtılan Maya Vakfı'nın Profject Lift programına bir güzel destek de İSTANBUL'74'ten.
Dünyanın birçok ünlü sanatçısının da desteğiyle oluşturulan kartpostallar önce New York'taki ünlü çok katlı mağaza Bergdorf Goodman'da vitrin oldu, dünyaca ünlü mağaza Colette'te satışa sunuldu. Öğreniyorum ki şimdi NY'un yanı sıra Paris, Berlin, Frankfurt ve İstanbul' da da tüm müzelerde satılıyor.
İstanbul Kültür ve Sanat Platformu İSTANBUL'74'ün kurucusu Demet Müftüoğlu Eşeli, PTT ile de anlaşma yaptıklarını ve kişisel özel pullar ürettiklerini ve İstanbul Maçka'daki galerinin bir odasını postaneye dönüştürdüklerini söylüyor. Yani dileyen gidip bu kartpostalları alıp, pulu yapıştırıp hemen orada postaya veriyor ve gelirin tümü de travmatik çocukların tedavisi için bağışlanıyor.
Ünlü İngiliz oyuncu Tilda Swinton, çağdaş sanatçı Paul McCarthy, sanat dünyamızın ünlü isimleri Komet, Kezban Arca Batıbeki gibi isimlerin eserlerinin de yer aldığı 74'Poscards projesiyle, 2018'e girerken Türkiye'den dünyaya 'barış, iyilik ve hayırseverlik' mesajları veriliyor. Ne güzel!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA