Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Aslı Özdemir, ‘duygusal ihmal’i masaya yatırdı!

Türkiye'de 4.4 milyon çocuğun 'duygusal ihmal'den etkilendiğini biliyor muydunuz? Uzmanlardan duygusal ihmalin sonuçlarıyla cinsel istismarın sonuçlarının birey üzerinde hemen hemen aynı olduğunu duyunca çok şaşırıyorum.
Daha mutlu ve sorunsuz bir toplum yaratmanın duygusal ihmale uğramamış çocuklardan geçtiği aşikar.
Duygusal ihmal kısaca; anne, baba ya da bakım veren kişiler tarafından çocuğun şefkat, iletişim kurma gibi duygusal ihtiyaçlarının bilinçli ya da farkedilmeden sürekli gözardı edilmesi anlamına geliyor.
Duygusal ihmal üzerine araştırmalar yapan Hacettepe Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. İsmihan Çetin Artan ve Çocuk ve Ergen Pskiyatrisi Bölüm üyelerinden Doç. Dr. Gülin Evinç, bu konuda Türkiye genelinde farkındalık yaratacakları bir platforma, Limak Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Batuhan Özdemir'in eşi Aslı Özdemir sayesinde kavuşmuş.
Yurtdışında sosyal girişim projelerini inceleyen Aslı Özdemir, kendi sosyal girişim markası Phoca'yı 2014'te kurmuş ve şimdi de Geleceğe Dokunan Anneler projesini akademisyenlerle birlikte hayata geçirmiş.
Aslı Özdemir, 0-6 yaş grubu çocuğa sahip annelerde farkındalık yaratmak için ülke çapında seminerler başlatacaklarını söylüyor. İlk eğitimi Ankara'da 50 annenin katılımıyla yapan proje ekibi gelir kaynağını da tamamen organik olarak üretilen çocuk giyim markası olan ve kar gütmeyen Phoca'nın satışlarından elde ediyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA