Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRAH KAYALIOĞLU

Haber ve itibar!

Fenerbahçe'nin altyapıdan yetişmiş, kriterlere uygun dördüncü futbolcuyu bulamadığı için UEFA'ya Avrupa Ligi maçları için A listesinde sadece 24 kişi bildirebilmesini haber yaptık. Fenerbahçe Kulübü "Bu habere itibar etmeyiniz" başlığıyla bir açıklama yayınladı.
Açıklamada haberimizin kamuoyunu aldatmayı hedeflediği ve haberde bilgi eksikliği olduğu öne sürüldü ve "Ancak bir de yine UEFA'ya bildirilen B Gençler Listesi söz konusudur. Bu listede de Fenerbahçe altyapısında yetişen 8 oyuncuya yer verilmiştir. Yani Kulübümüzün UEFA'ya bildirdiği toplam 32 kişilik listenin 11'i altyapıdan yetişmiştir. Dolayısıyla haberde çok ciddi bir bilgi eksikliği söz konusudur" ifadesi kullanıldı.
B listesine yazılan oyuncu için "Alt yapımızdan yetişmiş" demeye gerek yoktur. Çünkü bu zaten ön şarttır. Haberimizde tamamını yayınladığımız B listesine bu kadar futbolcu yazılmasına da gerek yoktur. Herhangi bir maçın bir gün öncesinde gece yarısı 24:00'e kadar (Merkez Avrupa saatiyle) istediğiniz kadar futbolcuyu B listesinde UEFA'ya bildirip maçta oynatabilirsiniz. B listesindeki sekiz futbolcuyu ekleyerek "Alt yapımızdan yetişmiş 11 futbolcuyu UEFA'ya bildirdik" demek bize yöneltilen "Bilgi eksikliği" veya "Spor kamuoyunu aldatma" eylemlerinin en az birinin bu açıklamada işlendiğini gösterir.
Haberimiz, Fenerbahçe'nin yetiştirdiği oyuncuları A takımda çok az kullandığıyla ilgili. Bakalım; gerçekten öyle mi?

RESMİ DAKİKALARI YOK
B listesindeki sekiz futbolcunun A takımla resmi maçlarda bir dakikaları yok. Sadece üçü Almanya'daki kampta Nürnberg maçının bitiminden 15 saat sonra başlayan Aindling karşılaşmasında (Biri bir devre, biri 28, diğeri de 18 dakika) görev yaptı. Rize'deki son özel maçta da sadece Sertaç 7 dakika oynadı. 5-1'in rövanşında Budapeşte'de Honved'e karşı 18'e giren bile yoktu.
Ortada bir bilgi eksikliği olduğu doğru. Ama bunun kaynağı kulübün yaptığı açıklamadır. Çünkü orada; "UEFA'ya 25 kişilik liste bildirilebilirken neden 24 kişi bildirildi? Bir kontenjan neden kullanılmadı?" sorularının yanıtı yok. "Biz istersek 25 de bildirirdik" diyorlarsa "Özer'in eklenmesi için Furkan neden çıkarıldı?" sorusunun yanıtını da vermeleri gerekir.
Tüm bu soruların yanıtı haberde vardı: "Fenerbahçe'nin alt yapısından yetişmiş dördüncü futbolcu olmadığından A Listesi 24 kişi bildirildi."
Özetle; hangi metne "itibar edilmemesi" gerektiği de ortadadır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA