Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRAH KAYALIOĞLU

Motivasyon farklılığı

Avrupa Ligi'nde grubunu lider bitirmeyi garantilemiş Galatasaray için prestij dışında fazla bir anlamı yoktu dünkü Sturm Graz maçının... Biraz da bu sezon Avrupa Kupaları'ndaki yenilmezlik ve Avrupa deplasmanlarında 27 Ağustos 2008'den beri devam eden namağlupluk serilerinin devamı Cimbom'u motive edebilirdi. Teknik Direktor Frank Rijkaard devre sonuna sıkışan Türkiye'deki iki zor sınavı düşündüğünden aslarını İstanbul'da bırakmıştı. Bu tercih, belki futbolcuları motive edebilirdi. Öyle ya; ilk 18'i ancak rüyasında gören, 11'e girdiğini rüyasında gördüğünde hayra yormayan isimlere formayı vermiş ve "Haydi bakalım gösterin kendinizi" diyerek sahaya sürmüştü Hollandalı hoca. Takımın hedefsizliğini hedefli futbolcularla kapatmayı planlamıştı.

AYHAN'IN NOSTALJİ SEVDASI
31 Ekim'den beri 8 resmi maçtır kazanamayan (Son yendikleri takım Avusturya Ligi'nin onuncusu ve sonuncusu olan Karnten) Sturm Graz cephesinde motivasyon sıkıntısı yoktu doğrusu... UEFA'nın galibiyet primi olan 120 bin Euro bir Avusturya takımı için ciddi bir para. Tam 13 yıldır sponsorları olan Puntigamer ile sözleşme tazeledikleri haftayı hem de tarihlerindeki 100'üncü kez çıktıkları Avrupa Kupası maçını kazanarak, üstelik Galatasaray gibi bir markayı devirerek taçlandırmaktı arzuları... Son Austria Wien beraberliğiyle lig yarışına havlu atmışken, uzun süredir üzdükleri seyircilerine bir galibiyet armağan etmek ve üç haftalık tatillerine moralle gitmek istiyorlardı.
Eksikler sayesinde önleri açılıp forma şansı bulmuş isimler, neden oynatılmadıkları konusunda Rijkaard'ı haklı çıkarma yarışındaydı. Özellikle Aydın ve Ayhan en kötü kim oynayacak diye iddiaya girmiş gibiydiler. Kaleciyle karşı karşıya kalıp golü kaçırmak futbolda var. Ama Aydın'ın kaleciyi geçip koca kaledeki tek futbolcuya topu nişanlaması play-station'da falan olur herhalde... Ya da Ayhan'ın Beşiktaş nostaljisi? Siyah- beyaz formalı futbolculara verdiği pas sayısı sarı-kırmızılılara verdiklerinden daha fazla olması başka nasıl açıklanabilir?

BÜYÜK KAZANÇ LİNDEROTH (!)
90 dakikanın Galatasaray adına en büyük kazancı camiada hala Linderoth'tan bir şeyler bekleyenlerin artık olmayacak duaya amin denmeyeceğini anlamış olmaları. 64'te çıkan İsveçli umarım sakatlanmamıştır da devre arasında ülkesinin yolunu tutar ve yatmayacak, oynayacak birine yer açar.

BELKİ DE SON KEZ

ÜST TURA YÜKSELENLER

AVUSTURYA'DA KOBRA GÜVENLİK

ASLARDAN SADECE SERVET VE KEITA

MAÇTAN RAKAMLAR

BUGÜN DÖNÜYORLAR

11 MAÇ SONRA YENİLDİ

AYDIN'LATAMADI

GENÇLERİN YOLU UZUN

YEDEK ANAHTAR AÇMADI

MAÇTAN KARELER (Galeri İçin Tıklayınız)

GALATASARAY KARNAVALI (Galeri İçin Tıklayınız)


GALATASARAY GALERİSİ (Galeri İçin Tıklayınız)

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA