Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRAH KAYALIOĞLU

Trabzon hak etti

Bu sezon evinde başarılı, dış sahada sıradan bir takım görüntüsü sergileyen Galatasaray için Avni Aker deplasmanı şampiyonluk yarışının çok kritik bir dönemine denk gelmişti. Sarı-kırmızılılar ya Ali Sami Yen takımı olarak kalacak ya da kritik Trabzon virajını dönüp liderliği belki de emaneten Bursaspor'dan alacaktı. Ama bunu kaptanı Arda'sız başarmaları hiç kolay değildi.
Trabzonspor, "Artık kupa daha önemli" ile "Derbi hasretine son" savları arasına sıkışmıştı. Oyuna Galatasaray Keita ve Gio'yu ters kanatlarda kullanarak başladı. Gio sağda etkiliydi ama Keita kayıptı. İlk 7 dakikada Jo (2) ve Gio ile üç pozisyonu kullanamayan sarı-kırmızılılar, Trabzon'un orta alandaki dinamizmi ve ileri uçtaki baskısı karşısında bocalamaya başladı.
Şenol Güneş'in 15'te Burak'ı sola çekmesiyle gelen iki pozisyon golün sinyaliydi. Trabzonspor'un bitiricilik zaafını çözen Emre Güngör'ün asisti oldu. Aslan'ın belalısı Colman bu hediyeyi geri çevirmedi. Solda dökülen Keita 34'te Gio ile görev değişse de ne onun ne de takımının oyunu düzeldi.
Bu arada Trabzonspor kalecisi Onur yaptığı kurtarışlarla takımının galibiyetinde önemli rol oynadı.
İkinci yarıda Elano-Baros değişikliğiyle Jo sola, Gio oyun kurucu rolüne geçti, ama Arda'sız ve lidersiz rakibine karşı oyunu tutan da, golleri kaçıran da Trabzon'du.
Ev sahibi o kadar üstündü ki, en koyu Galatasaraylılar'ın bile tek ümidi "Atamayana atarlar" kuralıydı. Gio'nun gayretleri o şansı doğursa da futbolun adaleti şaşmadı. Trabzonspor hakkıyla kazanıp kupaya da moral depoladı.

KARTLAR OTELDE KALDI!
Ve Yunus Yıldırım.. Bir hakem kartlarını otelde unutur mu? Unutmadıysa, sağlıkları sahada ona emanet futbolcuların yedikleri kasti tekmelere göz yummasını nasıl açıklayabilir? Türk futbolunun artık şu aktif-pasif ofsayt kuralında net bir bilgiye ihtiyacı var. Konuşmaktan ısrarla kaçınan MHK Başkanı Oğuz Sarvan, UEFA hakem eğitimcisi Jaap Uilenberg'in Türk hakemlerine yaptığı yorumları medyaya sızdırmayı bırakıp, sadece bunun konuşulacağı bir basın toplantısı düzenleyip, halkı aydınlatsa bile kabulümüzdür.
Her hafta bir aktif pasif tartışması yaşamaktan, kuralla ilgili kafa karıştırıcı yorumlardan biz bıktık ama belirsizlik herhalde işlerine geliyor ki, bunun arkasına saklanmaya bayılıyorlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA