Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRAH KAYALIOĞLU

Burası SoWeTo

Nasıl bir yer diye merak ederdim. Gördüm. Soweto; South Western Township, yani Güneybatı Yerleşimi. Şehrin güneybatısında yer alan bölge. Nüfusunun tamamı siyah. Bizim giriş yaptığımız bölgesi, gelir durumu iyi kişilerin yaşadığı noktası olduğu için güzel, geniş bahçeli, tek katlı evleriyle İstanbul'da Levent'in yıllar önceki halini andırıyor. Yerel halk da buraya "Beverly Hills" diyorlar.
İçeri girdikçe yoksulluğun boyutu artıyor. Evlerin bir bölümünde elektrik de yok, su da. Çamaşırlar dışarıda çeşme başında toplu halde yıkanıyor. Tuvaletler dışarıda, seyyar. Son dönemde buraya yaşam şartlarını biraz olsun iyileştirebilme adına ciddi yatırım yapılıyor. Gördüğümüz kadarıyla, şehir dışında Soweto'dan daha kötü şartlarda yaşayanlar var.

1. Soweto'da susuz evlerin halkı çamaşırlarını ortak çeşmelerde yıkıyor.
2. Afrikalılar arabalarını hep temiz görmek istiyor. Bu da Soweto'daki oto-yıkama...
3. Soweto'daki kasaplar böyle oluyormuş.
4. Altın madenciliğinin en yoğun olduğu günlerden kalma toplu konutlar! Ortak avludaki mavi kulübelere dikkat! Onlar yüzlerce insanın kullandığı tuvaletler.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA