Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRAH KAYALIOĞLU

Üç kulüpten biri aldı

Kulüp lisans başvuruları hakkında 2010-11 sezonu öncesi yaşananları bir hatırlayalım:
* Süper Lig'deki 18 kulüpten 17'si başvuruda bulundu. Gaziantepspor başvuru bile yapmadı.
* Başvuruların beşi sadece dilekçe içeriyordu. İçinde kriterlerle ilgili en küçük bir bilgi, dosya bile yoktu. Tek amaç, başvuru yapmayanlara verilecek cezadan kurtulmaktı.
* Kalan 12 başvurudan Avrupa Kupaları'ndaki beş takım (Bursa, F.Bahçe, Trabzon, G.Saray ve Beşiktaş) dışında sadece İstanbul BŞ Belediye lisans almaya hak kazandı.
* Beşiktaş, bu süreçte vergi borçlarıyla ilgili büyük sıkıntı yaşadı. Ödeme planı Lisans Kurulu tarafından takip altında.
* Trabzonspor ve Galatasaray'ın 2010-11 sezonu için stat anlaşmalarını yenileyip kurula vermesi gerekiyor; yoksa lisansları iptal olabilir.
* Ve son olay... Fenerbahçe'nin hesaplarının denetimiyle ilgili ortaya atılan iddialar. Fenerbahçe'nin Sportif AŞ, Fenerium, İletişim AŞ, Fenerbahçe TV gibi şirketlerinin Deloitte tarafından denetlendiği doğru. Ancak dernek (Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği) sadece dernekler yasasına göre denetlendi. Tartışma da buradan çıktı. UEFA, kulübün bütün hesaplarının, şirketlerinin aynı şekilde denetlenip konsolide edilmesini istiyor. Derneğin hesaplarında böyle bir eksiklik lisans konusunda sıkıntı yaratabilir. Beşiktaş, faaliyetini yıl içerisinde durduran Beşiktaş TV için böyle bir sorun yaşamıştı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA