Türkiye'nin en iyi haber sitesi
KEREM ALKİN

‘Ulusal egemenlik’ ve anayasa paketi

Türkiye'nin 'Milli Hâkimiyet'i, 'Ulusal Egemenliği' adına, tarihi adımlar attığımız bir dönemden geçiyoruz. 15 Temmuz'da, Türkiye, tarihinin en ağır hainliği ile ülkeyi bir iç savaşa sürüklemeyi hedefleyen vahşi bir darbe girişimi ile karşı karşıya kaldı. Halkımızın destansı kahramanlığı ile 'Hâkimiyet Milletindir' vurgusu ile şimdi, ekonomik, siyasi ve askeri alanda 'Ulusal Egemenliği' daha da perçinleyecek adımlar atıyoruz.
Gerçekleştirilen mega projelerle, Türkiye'nin ekonomik gücüne, başarıyla tamamlanan 'Fırat Kalkanı' operasyonu ile askeri gücümüze güç kattık ve şimdi, 16 Nisan'da siyaset alanındaki gücümüze güç katacak tarihi bir referandumun eşiğindeyiz.
Alparslan Türkeş'ten Necmettin Erbakan'a, Süleyman Demirel'den Turgut Özal'a, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi 1969'dan beri Türkiye'nin gündemindeki öncelikli bir konu.
Turgut Özal eğer siyasi model değişikliğini başarabilseydi, koalisyon iktidarlarının sebep olduğu ekonomik ve siyasi krizlerle heba olmuş 1992-2002 arası yüzde 2.9 büyüme ile geçmez; bugün 1.3 trilyon dolarlık bir Türkiye Ekonomisi'ni konuşuyor olurduk. 2003'den bu yana, gerçekleştirdiğimiz ekonomik reformlar ve yatırım hamlesi ile 'ekonomik egemenlik' adına yakaladığımız başarıyı, bilhassa 15 Temmuz hainliği sonrası, Türk Silahlı Kuvvetleri'nden arındırdığımız FETÖ yapısı ve milli-yerli bir savunma sanayisi ile çıtasını yükselttiğimiz terörle mücadele ve Fırat Kalkanı ile gücüne güç kattığımız 'askeri egemenliğimizi' perçinlemek adına, 'sıkışmış' parlamenter sistemden, 'Milletin İradesi'ne dayalı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçerek, 'siyasi egemenliğimizi' daha da üst seviyelere çıkaracağız.
Başta Almanya, Avrupa'nın antidemokratik uygulamaları ve Türkiye'nin aleyhine çalışan yapılara gösterilen tolerans, Türkiye'nin 'Ulusal Egemenlik' adına attığı tarihi adımlardan duyulan korkuyu da teyit ediyor.

Anadolu'da heyecan yüksek
3 günlük Hatay- Mersin- Adana deneyimi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin Türkiye'nin 'Ulusal Egemenliği' adına tarihi bir eşik olduğu konusundaki bilinç ve heyecanı bize çok net gösterdi.
Gencinden yaşlısına, herkes Türkiye'nin geleceği için tarihi bir eşikte olduğumuzun farkında ve Anayasa paketini sindirmek ve anlamak adına müthiş bir talep söz konusu.
Bu nedenle, siyasetçisinden akademisyene, hepimize bu tarihi eşiğin önemini ve Anayasa paketinin içeriğini anlatmak adına önemli bir görev düşüyor. 16 Nisan'da 'Evet' çıkması halinde, hazırlanacak 'uyum' yasaları da merak edilmekte. Seçim Kanunu ve Siyasi Partiler Kanunu'nu da ihmal edilmemeli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA