Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİH ALTINOK

31 Mart seçimleri muhalefet için beka sorunu gibi görünüyor

Cumhur İttifakı'nı oluşturan AK Parti ve MHP 31 Mart yerel seçimlerinin bir "beka meselesi" olduğu tespitini yapıyor.
Önce bu cephenin argümanlarını hatırlayalım:
PKK-YPG'ye sınırlarımızın hemen yanı başında bir terör devleti kurdurulmaya çalışılıyor. ABD, uluslararası hukukun ve NATO anlaşmasının 5. Maddesinin canına okuyarak yıllardır Türkiye'ye terör eylemleriyle saldıran örgütlere TIR'lar dolusu silah veriyor. Başta Fransa olmak üzere Avrupa ülkeleri de "bu projeye" parlamentolarından geçirdikleri yasalarla omuz veriyorlar.
Türkiye'de, cuma akşamları, piyasalar kapanınca kaldıraçlı dolar operasyonlarıyla girişilen ekonomik sabotajların fütursuzluğu artık kimseyi şaşırtmıyor. Piyasaların yerel dinamikleriyle izah edilemeyen bu spekülasyonların kaynağı da belli.
Henüz 3 yıl önce maruz kaldığımız askeri darbe girişimi, PKK ve DAEŞ'in eş zamanlı olarak kentlerimizde estirdiği terör de cabası...

***
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve HDP'den oluşan Millet İttifakı ise, yerel seçim kampanyasını beka söylemi eleştirisi üzerine kurmuş durumda. Öyle ki, ittifakın büyük ortağı Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye'nin bir beka problemi olmadığını "Ne yani, YPG (bildiğiniz PKK) mi bize saldıracak" diyerek tiye alıyor.
Yöneticilerinin, "En iyi Kürt ölü Kürttür" türünden nefret Tweetleriyle ne kadar "iyi" olduğunu açık ettikleri partinin genel başkanının tavrı da aynı. Meral Akşener her mitingine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın terör örgütlerinikastettiği beka söylemini, Kürt seçmene yönelikmiş gibi sunarak başlıyor. Kürsüye "Erdoğan size terörist diyor" diyerek çıkıyor. Hatta Erdoğan, ağzından çıkmayan bu sözü kendisine malettiği için Akşener'e dava da açtı. Muhtemelen de epeyce tazminat alacak.
***
Seçmenin beka söylemini ne kadar sahiplendiğini görmemiz için sadece bir hafta kaldı.
Ancak Millet İttifakı'nın bileşenleri, 31 Mart seçimlerini asıl kendilerinin beka sorunu olarak gördüğü tartışmasız şekilde ortaya koyan şu sorulara henüz bir yanıt verebilmiş değil.
Bir daha soralım... Eğer bu seçimler muhalefet için bir beka sorunu değilse, mesele yalnızca yereli yönetecekleri belirlemekse, o halde;
1- Mesela, CHP'li seçmenden, daha önce "Sivas Katliamı faili" dedikleri SP Genel başkanı Temel Karamollaoğlu'na oy vermesini istemelerinin sebebi nedir?
2- Seçilmiş, meşru bir devlet başkanı olan Mesud Barzani'ye bile sırf Kürt diye "terörist" diyen faşistlerin, PKK ile ilişkilerini reddetmeyen HDP ile fiilen yan yana gelmelerinin motivasyonu nedir?
3- Peki ya, Türkiye'ye dönüş umudu yalnızca Erdoğan'ın zayıflamasına, gitmesine bağlı olan FETÖ'cülerin oyuna talip olduklarını gösteren vaatlerinin izahı? Erbakan'ın partisiyiz diyenlerin, 28 Şubatçılardan da oy istiyoruz demesinin hikmeti?
Evet, günden güne daha çok inanıyorum. Seçmenler olarak bu siyasilerle bir arada yaşıyoruz ama anlaşılan ayrı bekaların insanlarıyız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA